Vanspor’da geçtiğimiz ay teknik direktör Mustafa Sarıgül ile yollar ayrılmış ve yerine Ersin Aka’nın göreve başlamıştı. Beyoğlu mağlubiyeti sonrası istifa sürecine giren Vanspor’da 7 isim istifa etti. Hareketli saatler yaşanan Vanspor’da teknik direktör Ersin Aka ile yolları ayırmasının ardında yeni teknik direktör de belli oldu.

PUAN KAYIPLARI İLK İSTİFALARI GETİRMİŞTİ

Nazilli maçı sonrası yönetime istifasını sunan Başkan Feyat Kıyak ile yönetim kurulu arasında yapılan toplantı sonrası yola devam kararı alınmıştı. Trabzon maçıyla başlayan puan kayıpları ve Mersin karşısında alınan 3-0’lık kötü gidişat Karacabey, Ankaraspor ve son oynan Nazilli maçıyla da devam etti. Yaşanan puan kayıpları sonrası istifalar da peş peşe gelmeye başladı. Mersin maçı sonrası ilk ayrılık gerçekleşmiş ve yaşanan mağlubiyet sonrası Sportif Direktörü Ali Kurt’ta görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

MUSTAFA SARIGÜL’ÜN YERİNE ERSİN AKA GETİRİLMİŞTİ

Karacabey Belediyespor maçı adeta Vanspor için dönüm noktası oldu. Vanspor maçın ardından teknik direktör Mustafa Sarıgül ile de karşılıklı anlaşılarak yollar ayrılmış ve Mustafa Sarıgül'den boşalan teknik direktörlük koltuğuna Ersin Aka'nın getirdiğini açıklamıştı. Yeni teknik heyet ile yola çıkan ve toparlanmayı hedefleyen takımda kötü gidişat sürerken, bu kez de yönetimde istifalar başladı.

BEYOĞLU MAÇI SONRASI İSTİFALAR ARDI ARDINA GELDİ

Vanspor’da Sarıgül yerine göreve getirilen Ersin Aka yönetimin çıktığı hiçbir maçı kazanamadı. Vanspor, Ersin Aka yönetiminde çıktığı 4 maçta galibiyet yüzü görmezken bu maçlarda 2 beraberlik 2 mağlubiyet almıştı. Son olarak geçtiğimiz hafta sonu oynanan Beyoğlu Yeni Çarşı Spor Faaliyetleri maçı sonrası As başkan Erol Temel istifa etmiş ardından İkinci Başkan Halil Pektaş, Genel Kulüp Sözcüsü Uğur Tunçdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Nazım Akyüz, Fehim Güney, Eşref Ünal, Vedat Dursun ve Gürgin Kent Vanspor’dan istifa ettiklerini duyurmuştu.

VANSPOR YOLA MURAT YILDIRIM İLE DEVAM EDECEK

Süper Lig'de gol krallığı yarışı devam ediyor Süper Lig'de gol krallığı yarışı devam ediyor

Vanspor, Ersin Aka ile yollarını ayırmasının ardından yardımcı antrenör Murat Yıldırım ile yola devam edeceğini açıkladı. Vanspor’dan yapılan açıklamada, “ "Yönetim Kurulumuzun almış olduğu karar doğrultusunda bundan sonraki süreçte teknik direktörlük görevine Murat Yıldırım hocamız getirilmiştir. Hocamıza ve ekibine yeni görevinde başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ