Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ferhamuz Ulağ’ın zorla dağa götürüldüğünü ileri süren ailesinin başlattığı açlık grevi bir haftayı doldurdu. Tunceli’de aile hekimi olarak çalışan Dr. Haydar Durgun da, aileye destek amacıyla açlık grevine başlarken, CHP’liler de aileyi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu, karanfil verdi.

 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ferhamuz Ulağ’ın örgüt tarafından zorla dağa götürüldüğünü iddia eden ailesi bir hafta önce Tunceli merkez Seyit Rıza Parkı’nda çadır kurarak açlık grevine başladı. Aileye destek amacıyla Tunceli’de aile hekimi olarak görev yapan Dr. Haydar Durgun da çadırda açlık grevine başladı. Çadırda basın mensuplarına açıklama yapan Dr. Durgun, ailenin eylemine duyarsız kalınması nedeniyle açlık grevine başladığını belirterek, "Bir annenin, çığlığı çağrısı üzerine destek vermek istedim. Annenin, söylediği çocuğu, geleceği ve barış. Bunlar önemli kelimeler. Bunları bir araya getiren annenin bütün ailesiyle böyle bir grevde bulunmasına bence destek sunulmalı. Bu anlamda yanlarında olmanın doğru olacağı kanaatindeyim. Bu nedenle buradayım. Onlarla beraber açlık grevine devam edeceğim" dedi.

 

Açlık grevindeki aile bireylerinin zaman zaman sağlık sorunları yaşadığını kaydeden Dr. Durgun, "Anne diyaliz hastası normalde riskli bir durum arz ediyor, açlık grevine girmemesi gerekiyor. Türk Tabipler Birliği’nin de devreye girmesi gerekir diye düşünüyorum" diye konuştu. Dr. Haydar Durgun’un kendilerine destek amacıyla açlık grevine başlamasından ötürü gurur duyduğunu belirten anne Fidan Ulağ ise, "Yetkililere çağrıda bulunuyorum. Vicdan, merhamet duygusu olanlar artık bir çözüm bulsun. Çocuklarım ve ben mahvolduk. Onlara baktıkça sanki kalbim yerinden sökülüyor. Çocuklarımı bırakıp gitmek istemiyorum. Zar zor duruyorum. Bitkin düştüm artık" şeklinde konuştu.

 

CHP’LİLER AİLEYİ ZİYARET ETTİ

CHP Tunceli il teşkilatı da açlık grevindeki aileyi ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu, anne Fidan Ulağ’a karanfil verdi. Ailenin durumunu Sosyalist Enternasyonal’e taşıdıklarını ve açıklama beklediklerini ifade eden CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin, "Bir annenin feryadını ilgili kişilerin duymasını istiyoruz. Bir an evvel bu sorun çözülsün ve bu çadır buradan kaldırılsın. Dersimlilere yakışan da budur" ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim