Orhan AŞAN – Şehrivan ÖZEL


 

Van kent merkezinde yaşanan otopark sorununa sürücülerin ilginç çözümü. Sürücüler araçlarını park edecek yer bulamayınca kaldırımları park alanı olarak seçti. Bu durum yayları rahatsız ederken, Belediye trafik ekiplerinin bu konuda çalışma yapmaması ise dikkat çekiyor.

Kentteki kaldırımların birçoğu adeta otoparka haline döndü. Özellikle ara sokaklarda park yeri bulunamayan sürücüler araçlarını kaldırımlara park ediyor. Yayalar bu durumdan rahatsız olurken, kaldırım işgalleri konusunda yetkililer sessiz. Belediye zabıta yetkililerinin zaman zaman kaldırımların işgal edilmesine engel olması sorunu çözmezken araç parkları ise yayaları çilden çıkardı. vatandaşlar denetimlerin zaman zaman değil, her zaman yapılması gerektiğini ve kurallara uymayanlara ceza kesilmesini bekliyor.

KALDIRIMLAR OTOPARK OLDU

Araç parkları nedeniyle kaldırımlarda yürümekte güçlük çektiklerini söyleyen vatandaşlar, bu durumun Büyükşehir olan Van'a yakışmadığını dile getirdi. Vatandaşlar, “Kaldırımlar insanların rahatlıkla yürümesi gereken yerlerdi. Oysa ilimizde yıllardır kaldırımlar hem bazı esnaflar tarafından hem de araç sürücüleri tarafından işgal ediliyor. Artık araçlar bile kaldırımlara park ediliyor. Zabıtanın neden kayıtsız kaldığını ise anlamıyoruz. Umarım bu tür sıkıntılara yetkililer çözüm bulur aksi halde bu tür davranışlar sergilenirse Van'ımıza yazık olacak.” Dedi.

Editör: TE Bilisim