Kuru bakliyat, kışlık giysi ve kırtasiye malzemeleri toplamaya başlayan KLÜ Yenilikçi Gençlik Kulübü öğrencilerine, Kırklareli Valiliği, KLÜ Rektörlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yanında derneklerden de birçok yardım toplandı. KLÜ Kayalı Kampüsü’nde açıklamalarda bulunan KLÜ Yenilikçi Gençlik Kulübü Başkanı Mustafa Erdoğan, “Van depreminin üzerinden çok zaman geçti ama her ne kadar zaman geçse de orada ihtiyaç sahibi olan vatandaşımız bulunmakta. Biz de oradaki ihtiyaç sahiplerine elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz” dedi. Toplanan yardımları bizzat kendilerinin Van’a giderek ihtiyaç sahiplerine vereceklerini belirten Erdoğan,”KLÜ Yenilikçi Gençlik Kulübü olarak Van’daki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi için elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz. Kırklareli halkından, öğrenci arkadaşlarımızdan, esnafımızdan, iş adamlarından, kurumlardan, derneklerden topladığımız maddi, kuru bakliyat, kışlık giysi ve kırtasiye malzemelerini toplayıp Van’a bizzat teslim edeceğiz. Şu ana kadar yaklaşık 50 koli yardım topladık. Kampanyamızı Şubat ayının ikinci haftasına kadar devam ettirmeyi düşünüyoruz. Görünen odur ki düşündüğümüzden daha çok yardım toplayacağız. Onun için Şubat ayının ikinci haftasını beklemeyip ilk yardım TIR’ımızı kısa zaman içinde Van’a uğurlayacağız” şeklinde konuştu.

 

Projede önemli pay sahiplerinden olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Halil Yüce ise, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman bu tür projeler içinde yer aldık, almaya da devam edeceğiz. Milletçe de bu tür faaliyetler içinde olduk. Geçmişimize baktığımızda bu tarz doğa olaylarında Türk milletinin duyarlılığı en üst seviyede” ifadelerini kaydetti.

Yardım kampanyasına katılan iş adamı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Selahattin Minsolmaz’ a, Van’da ihtiyaç sahibi olan yurttaşların ihtiyaçlarının giderilmesi için KLÜ Yenilikçi Gençlik Kulübü’müzün çabasının büyük olduğunu dile getirerek iş adamları olarak ellerinden gelen yardımı yapacaklarını kaydetti. KLÜ İşletme Bölümü 2. sınıf öğrencisi Begüm Dolaşkan, “Van’daki kardeşlerimiz, ağabeylerimiz, ablalarımız her yaş grubundan olan vatandaşlarımız bizden yardım bekliyorlar. Herkesin yardım etme iç güdüsü var. Bizde KLÜ öğrencileri olarak böyle bir kampanya düzenledik ve çevremizden almış olduğumuz tepkiler çok olumlu ve güzel” dedi. KLÜ Yenilikçi Gençlik Kulübü tarafından Van’a gönderilmek üzere düzenlenen yardım kampanyasında, yetkililerin aranması takdirde bulunulan yerden yardım malzemelerinin alındığı kaydedildi. 

Editör: TE Bilisim