Van İstasyon Mahallesi'nde bir gece kondu da yaşayan 65 yaşında konuşamayan Akciğer kanseri Mehmet Gündüz 23 Ekim 2011'de yaşanan depremde evi yıkılarak evsiz kaldı. Bir süre yıkık harabe evinde yaşayan Gündüz hastalığının da ilerlemesiyle bitkin düştü. Kimsesiz Gündüz'e bir süre bakan komşuları onu tedavi için YYÜ Araştırma Hastanesine getirdi. YYÜ Araştırma Hastanesi Dahiliye bölümünde tedavi altına alınan Gündüz'e yaklaşık iki aydır hastanede görevli personel bakıyor. Kimsesi olmadığı için hastanede yaşamını sürdüren Gündüz'e Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da sahip çıktı.

İki aydır Gündüz'ün tedavisini yapan Dahiliye Uzmanı Dr. Ümit Kaya “Hastamız akciğer kanseri. Kimsesiz olduğu için komşuları tarafından hastaneye getirildi. Biz Mehmet amcanın tedavisini sürdürüyoruz. Tedavisi şu anda bitti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri aracılığıyla bir bakım evine yerleştireceğiz” Dedi.

İHTİYAÇLARI HASTANE PERSONELİ TARAFINDAN GİDERİLİYOR

Mehmet Gündüz'ün tedavisinin hastanede özenle yapıldığını söyleyen YYÜ Sosyal Çalışmacı Halkla İlişkiler Uzmanı Fatih Kakı, “Hastamız yaklaşık iki aydır burada ve tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Tedavisi bitti ama yakınları olmadığı için taburcu edemiyoruz. Burada hemşireleşirimiz Mehmet Abi ile hem hemşirelik hem de refakatçilik yapıyor” dedi.

HASTASINI BIRAKANLAR OLUYOR

Yatalak ve bakıma muhtaç hastaların hastaneye terk edilip gidildiğini söyleyen YYÜ Sosyal Çalışmacı Halkla İlişkiler Uzmanı Fatih Kakı “Hastasını hastaneye bırakan ve ilgilenmeyen birçok kişi oluyor. Zaman zaman böyle kişilerle de karşılaşıyoruz. Bunu yapanlarda ya maddi imkansızlıklarını yada evlerinin uzak olmasını bahane edebiliyor. Bu genelde yatalak ve engelli hastalarda oluyor. Ve bıkkınlık haliyle nasılsa devlet bakar diye bırakıp gidenler var. Ama Mehmet Amcanın hiçbir yakını yok. Yıkık bir barakada yaşıyor. Araştırmalarımız sonucunda da kimsesi olmadığı tespit edildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri tarafından Mehmet Amca en yakın zamanda inşallah bir bakım evine yerleştirilecek” dedi.


Orhan AŞAN - Şehrivan

Editör: TE Bilisim