“HER SAHURA GAZZELİ KARDEŞLERİMİZİN GÖZYAŞLARI İLE UYANDIK”

Burada bir açıklama yapan Başkan Doç. Dr. Özgökçe, Ramazan ayının bereketini hep beraber doya doya yaşamalarına rağmen, İslam coğrafyasında özellikle de Gezze’de yaşanan katliamlardan dolayı Ramazan Bayramını buruk geçirdikleri kaydetti. Her bayramda katil İsrail’in, terörist devletin Müslümanlar üzerinde bilinçli bir şekilde uyguladığı saldırıları bu bayramda da gerçekleştirdiğini vurgulayan Doç. Dr. Özgökçe,” Her sahura Gazzeli kardeşlerimizin gözyaşları ile uyandık. Katledilen kadın ve çocukların sesleriyle uyandık. Bu yapılanların zülüm olduğunu dünyada sadece ve sadece dile getiren Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayip Erdoğan oldu. Allah’ın izni ile bu insan bugün Van’a gelecek. Türkiye’de yapılan bir Cumhurbaşkanı seçimi değildir. Aynı zamanda mazlumların feryadına yetişecek bir lideri seçme yarışıdır. Zulme uğrayan tüm insanlar için dünyada ses çıkaran bir lider varsa o da Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’dır. Onun için kendisini dört gözle bekliyoruz” dedi.

“İNSANLAR ARASINDAKİ İLETİŞİMSİZLİK HAD SAFHADA”

İslam kültüründe olan bayramlaşma ve ziyaretlerin sürekli artırarak devam ettirmek istediklerini belirten Başkan Doç. Dr. Özgökçe, iletişim çağında olmalarına rağmen iletişimsizliğin had safhada olduğu kaydetti. İnsanların bir birini sormadığı bir dönemi yaşadıklarının altını çizen Başkan Doç. Dr. Özgökçe, aynı evde yaşayanların dahi bir biriyle görüşmediğini kaydederek, “Biz Tuşba ailesi olarak bayramlaşma geleneğimizi devam ettirmek istiyoruz. Biz zaten tüm fakir, fukara ve yetimi ziyaret ediyoruz. Kendi içimizde de bu ziyaretleri gerçekleştirirsek, muhabbetimizi artırırsak inanıyoruz bu bizim işimize ve gücümüze de yansıyacaktır. Birbirini tanımayan insanlarda çok güzel bir ekip oluşmaz. Birbiri ile haşir neşir olan bir birini tanıyan ekiple çok güzel çalışmalar ortaya çıkar. Bunun için inanıyoruz ki biz Tuşba ailesi olarak, belediyenin her bir ferdi olarak inşallah bu birlik beraberliğimizi bir aile fertleri ilişkisi içerisinde gerçekleştireceğiz” dedi.

Önümüzdeki pazartesi gününden itibaren tüm birim müdürlüklerinin belirledikleri plan ve projeler çerçevesinde çalışmalarını artırarak devam ettireceklerini de vurgulayan Doç. Dr. Özgökçe, belediye personellerin de kendilerine ait olan veya olmayan çalışmaları bilmeleri gerektiğini anlattı. Personelin, görev ve yetki alanlarını neler olduğunu bilmelerini isteyen Başkan Doç. Dr. Özgökçe, personellere önerilerde bulundu. Mesai mefhumuna çok dikkat ettiğini ve personelden de aynı hassasiyeti göstermelerini isteyen Başkan Doç. Dr. Özgökçe, “Mesai kavramı bizim için çok önemlidir. Biz ona çok önem veriyoruz. Sizler de mutlaka bu mesai kavramına çok önem veriyorsunuz. Bütün kardeşlerimizden mesai kavramına azami dikkat, azami gayret göstermesi gerekir. Bunu yapmadığımız zaman insanlarımızın bedduası gelecektir” şeklinde konuştu.

“BİZİM KİMSEYLE BİR PROBLEMİMİZ YOK”

Kimseyle bir problemleri olmadığını da vurgulayan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim hiç kimseyle bir sorunumuz yok. Bizim tek işimiz mevcut belediyecilik sorunlarıdır. Yani insanımızın belediyecilik anlamında beklediği ne varsa en büyük problemimiz o dur. Onun için biz o problemlerimizi tespit ettik. Bunun tüm mahalleler bazında elimizde mevcuttur. İnşallah Rabbim nasip ederse o problemlerimize yoğunlaşacağız. Bütün kardeşlerimize en üstün hizmeti zamanında götüreceğiz. Bunun hep beraber sizlerin adına basının önünde söz veriyorum. Çünkü biz bunu yapmakla mükellefiz ve bunu yapmak için buradayız. İnsanlarımız bizde bunu bekliyorlar ve hamdolsun ilk kazandığımız günden itibaren gittiğimiz mahallelerimizde insanlarımız ile hemhalız, hiçbir zaman toplumda kendimizi soyutlamadık. İnsanlarla iç içeyiz, toplumun her kesimiyle sürekli beraberiz.”

Personelin bir bölümünün farklı kurumlardan geldiğinin de hatırlatan Başkan Doç. Dr. Özgökçe, ancak belediyeciliğin diğer kurumlardan biraz farklı olduğunu anlattı. Belediyeciliğin bir hizmet yarış solduğunu ve bundan dolayı insanları memnun etmenin daha zor olduğunu kaydeden Başkan Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, “Biz de bu memnuniyeti en üst düzeye getirebilmek için işimizi zamanında yapacağız. Eğer siz o işi zamanında yapmasanız, insanlara o güler yüzü gösteremezseniz hiç bir anlamı olmaz. İnanıyorum ki Tuşba’da herkes gelen insanlarımızı güleryüz ile karşılayacak. Tuşba’da biz bunu istiyoruz. Hiç kimseye ikinci insan muamelesi görmeden, hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimsenin şekline, diline, rengine, dinine, giyim ve kuşamına bakmaksızın işlemlerini yasa ve kanunlar çerçevesinde belirtilen tarifelerin dışında da hiçbir şey uygulamadan sadece hak ve hukuk dairesi çerçevesinde ne lazımsa onu yapacağız. Belediyede biz bunu yaptığımızda inanın insanlar Tuşba’yı parmak ile gösterecek. Biz öyle bir kültürde öyle bir yaşantıda ve öyle bir inançtan geliyoruz. Bir vatandaş geldiğinde bu vatandaşa verilecek hizmetin zamanında yerine getirmemiz lazım. Git yarın gel denmeyecek. İnsanlarımıza en güzel hizmeti hep beraber sunacağız. Gerek teknolojik, gerek yerinde ve gerekse de bizlerin insani ilişkilerimizle onlara en güzel hizmeti sunacağız” ifadelerini kullandı.

“YANLIŞ YAPAN KİŞİ BELEDİYEDE YERİ OLMAZ”

En ufak bir hatanın bile çok farklı yorumlanarak toplumun farklı kesimlerine farklı şekilde lanse edildiğini dile getiren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, “Tuşba Belediyesi’ne herkes gelecek, belediyemizi ziyaret edecek, işi çözüldüğünden de teşekkürden başka bir şey yapmayacak. Bir belediye başkanı olarak buraya gelen hiç kimseden hediye kabul etmiyoruz. Bir kalem dahi hediye kabul etmiyoruz. Çünkü Allah muhafaza biliyorsunuz birçok sıkıntı hediyeleşme ile başlıyor. Ben size tekrar ediyorum, bir belediye başkanı olarak kesinlikle ne bir hediye ne de herhangi bir şey kabul etmiyoruz. Sizlerden de ricam kabul etmeyin. Allah’a şükürler olsun hiçbirinizin de buna ihtiyacı yok. Hiçbir şeyi kabul etmeyin. Bir arkadaşımızda böyle yanlış bir şeyi duyarsak kusura bakmayın bir saniye de olsa gözyaşına bakmayız. Yanlış yapan kişi belediyede yeri olmaz. Bu kim olursa olsun” şeklinde konuştu. 2. Nolu Yol İş Sendikası Başkanı Mevlüt Sağlam ise yıllardır bayram kutlama geleneğini bu şekilde sürdürdüklerini kaydederek, “Yaklaşık 30 yıldan beri bayram kutlama geleneğimizi bu şekilde sürdürüyoruz. Bugün de Tuşba Belediyemiz bize bu imkanı tanıdığı için kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu günler sevginin, kardeşliğin ve barışın sağlandığı günlerdir” dedi. Daha sonra Belediye Başkanı Doç. Dr. Özgökçe ve 2. Nolu Yol İş Sendikası Başkanı Sağlam tüm personelle tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı. Ayrıca personellere şeker ve kolonya ikramında bulunuldu.

Editör: TE Bilisim