ŞEHRİVAN ÖZEL - Van Büyükşehir Belediyesi bugün kentin dört bir yanına astığı Türkçe ve Kürtçe esprili sözler ile vatandaşa evde kalma çağrısında bulundu.

İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı Türkiye genelindeki salgınla mücadelesini sürdürürken tedbirler Van'da da aralıksız uygulanıyor. Ülke genelindeki sokağa çıkma yasağı ile ilgili yasaklar, çağrılar ve Van özelindeki tedbirler ve önlemler ardı ardına alınırken son olarak da 48 saatlik sokağa çıkma yasağı ile tedbirler üst düzeye çıkarıldı. Van'da da hafta sonu boyunca kent adeta hayalet şehire dönerken yasağın bitmesiyle birlikte Van cadde ve sokaklarında yine kalabalıklar oluştu. Vatandaşların soluğu şehir merkezinde aldığı süreç sonrası Van Büyükşehir Belediyesi çareyi esprili çağrıları kentin dört bir yanına afişler asmakta buldu.

BİLBOARDLAR VATANDAŞIN İLGİ ODAĞI OLDU

Bugün şehrin dört bir yanını bilboardlar ile donatan Van Büyükşehir Belediyesi, Türkçe ve Kürtçe espri dolu bilboardlar ile vatandaşa evde kal çağrısı yaptı. Van'a özgü günlük konuşmalar ve ağızlar ile hazırlanan bilboardlara ek olarak Kürtçe'den de atasözleri ve esprili çağrılar ile vatandaşa seslenen Büyükşehir'in bilboardları gün boyunca ilgi odağı oldu. Vatandaşlar asılan afişlerdeki mesajlara büyük ilgi gösterirken gördüğü bu mesajları fotoğraflamaktan da geri kalmadı.

İşte o mesajlardan bazıları  

Editör: TE Bilisim