Van Kültür Yolu’nda ortaklaşmayı başardı! Van Kültür Yolu’nda ortaklaşmayı başardı!

Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, önemli yazar ve şairleri Van’da ağırlamaya devam ediyor. Sezon boyunca birçok program düzenleyen turizm müdürlüğü bu kez Edremit Belediyesi iş birliğiyle 26 Ekim Perşembe günü, Dr. Melike Günyüz’ü ağırlayacak. Etkinlik, saat: 13.30’da Edremit Belediyesi Sürekli Millet Kıraathanesi’nde düzenlenecek. Hem söyleşi hem de imza günü gerçekleştirecek olan yazar Melike Günyüz’ün kitapları okurlara ücretsiz olarak sunulacak.

 MELİKE GÜNYÜZ KİMDİR?

Yirmi yılı aşkın bir süredir iş hayatında olan Melike Günyüz, Erdem Yayın Grubunun Genel Yayın Yönetmenidir. Yayıncılık ve çocuğa yönelik birçok projenin danışmanlığını yürütmektedir. Yayıncılık alanındaki eserleri yazarlara ve yayıncılara ilham kaynağı olmuştur. Yılın en iyi yayınevi, yılın en iyi resimli çocuk kitabı alanlarında halen yönetici olduğu yayınevine birçok ödül kazandırmıştır.

Programı el verdiğince üniversitelerde ders vermekte, öğretmen eğitimlerinde katılmakta ve yazar kimliği ile çeşitli uluslararası etkinlikte yer almaktadır.

MÜSİAD’ın (Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği’nin) ilk kadın yönetim kurulu üyesidir ve Türk siyasi hayatına yön veren birçok ekonomik, kültürel ve iş dünyasına ait raporların yayın sürecini yönetmektedir.  Melike Günyüz, hem profesyonel çalışma hayatını hem de STK çalışmalarını okuma kültürünün yaygınlaştırılması, Türk edebiyatının uluslararası alanda tanınması, ülke çapında bütün çocukların iyi kitaplarla buluşması, Türk yayıncılık sektörünün daha etkin lobi çalışmaları içinde yer alması yönünde sürdürmektedir.

Yirmiden fazla çocuk kitabı yazan Günyüz’ün kitapları Türkiye’nin yabancı dile en çok çevrilen çocuk kitapları arasındadır. Sırpça, Bulgarca, Arapça, Almanca, Çince, İngilizce, Arnavutça, Farsça, Fransızca ve Koreceye çevrilmiştir. Basın Yayın Birliğinde Başkan Yardımcısı, IWF Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi, TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi ve  Çocuk Edebiyatçıları Birliği üyesidir. Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitiren Günyüz, aynı bölümde yüksek lisans, İstanbul Üniversitesi Eski Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalında Divan Edebiyatı alanında doktora yapmıştır. Evli ve 2 çocuk annesidir. Melike Günyüz 1992 ve 1994 yılları arasında MEB'e bağlı İngilizce öğretmenliği yaptı. MÜSİAD'ın ilk kadın yönetim kurulu üyesidir. 

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM