Yaklaşık 2 yıl önce kurulan ve onlarca yazar ile şairi Vanlılarla buluşturan Van Edebiyat Mahfili söyleşi ve imza programları düzenlemeye devam ediyor. Etkinlikleri yoğun ilgi gören Van Edebiyat Mahfili 54’üncü programda yazar Yıldız Ramazanoğlu’nu kentte ağırladı.

YILDIZ RAMAZANOĞLU VANLILARLA BİR ARAYA GELDİ!

Yazar Yıldız Ramazanoğlu; İpekyolu Belediyesi ve Van Edebiyat Mahfili işbirliğiyle Van’da okurlarıyla söyleşi ve imza programında bir araya geldi. 9 Aralık Cumartesi günü saat 13:00’te İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi’nde okuyucularıyla bir araya gelen Ramazanoğlu’nun söyleşi ve imza programına yoğun ilgi gösterildi. Etkinlikte yazarın kitapları katılımcılara ücretsiz olarak dağıtıldı.

Geçen yılın en çok okunan kitabı hangisi? İşte detaylar… Geçen yılın en çok okunan kitabı hangisi? İşte detaylar…

YILDIZ RAMAZANOĞLU KİMDİR?

Öykücü. 3 Mart 1958, Ankara doğumlu. Tam adı Hacer Yıldız Ramazanoğlu (Kavuncu). Ankara Kız Lisesi, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu. Öğrencilik döneminde bir grup arkadaşıyla Aylık Ana ve Gergef dergilerini çıkardı. Hasret ve Genç Arkadaş dergilerinde yazdı. Ülkücü Gençlik Derneği yönetim kurulu üyeliği yaptı. Lise ve üniversite öğrenciliği yıllarında eskrim sporuyla ilgilendi, tiyatro oyunculuğu yaptı. 1990’da İstanbul’a yerleşerek eczane işletti. Mazlum-Der’in kurucuları arasında yer aldı ve yönetimde görev üstlendi.

Deneme ve hikâyeleri İzlenim, Dergâh, Haksöz, Gerçek Hayat, Kırklar, Tarih ve Toplum, Kökler vb. birçok dergide ve Yeni Şafak gazetesinde yayımlandı. Türkiye’de ve yurtdışında kadın zirvelerine katıldı. İzlenimlerinin bir bölümünü Bir Dünyanın Kadınları (1998) adlı kitabında topladı. 2000 ve 2005 yıllarında New York’ta toplanan Dünya Kadın Konferansı’nda BM delegesi olarak Türkiye’yi temsil etti. Derin Siyah adlı eseriyle Türkiye Yazarlar Birliği 2002 yılı Hikâye Ödülünü kazandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: HAKAN İZGİ