Türkiye 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere hazırlanıyor. Yerel seçim çalışmaları kapsamında partiler illerde yarışacak adaylarını belirliyor. Milletvekili genel seçiminde Cumhur İttifakı bileşenleri arasında yer alan Yeniden Refah Partisi 31 Mart yerel seçiminde Cumhur İttifakı içerisinde yer almayacağını açıkladı. Erbakan ittifaka engel olan 5 sebebi de açıkladı.

İTTİFAKA ENGEL OLAN 5 NEDEN

CHP lideri Özgür Özel, erken seçim için tek şartını açıkladı! CHP lideri Özgür Özel, erken seçim için tek şartını açıkladı!

Müzakere sürecinde karşımıza 5 sebep çıktığını belirten Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Bu seçimin 14 Mayıs'tan önemli bir farkı olduğunu gördük. Milletimiz bu seçimde ittifak yapmamızı istemiyor. 14 Mayıs'ta milletimiz fedakarlık yaparak ittifak istiyordu.” Dedi.

İŞTE İTTİFAKA ENGEL OLAN 5 NEDEN

Müzakere sürecinde karşımıza 5 sebep çıktı. Bu seçimin 14 Mayıs'tan önemli bir farkı olduğunu gördük. Milletimiz bu seçimde ittifak yapmamızı istemiyor. 14 Mayıs'ta milletimiz fedakarlık yaparak ittifak istiyordu.

Bizim birinci önceliğimiz milletimizin bizden beklentisidir. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde milletimizin bizden beklentisi dikkate alarak Cumhur İttifakı içinde yer almıştık ancak bu seçimde millet ittifakın içinde yer almamızı istemiyor.

İkinci sebep, teşkilatlarımız da ittifakın içinde yer almamızı istemiyordu. Bir önceki seçimde teşkilatların yüzde 60'ı istemiyordu, bu seçimde yüzde 95'i istemiyor.

Üçüncüsü, biz bu seçimlere beka seçimi olarak bakmıyoruz.

Dördüncü husus da 14 Mayıs'taki karşı blok bu seçimlere ittifak olarak girmiyor. Karşı blokta böyle bir kenetlenme yoksa burada da ittifak yapılması ciddi bir husus olarak görülmüyor.

Beşinci husus, AK Parti ile yapılan görüşmelerde AK Parti'nin bize adil tekliflerle gelmemiş olmasıdır. İyi niyetle bu görüşmeleri yaptık ancak adil ve dengeli bir taleple karşılaşmadık.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ