DEM Parti, Van İl Seçim Kurulu’nun aldığı kararın iptali için YSK’ya başvurmuştu. İtirazı değerlendirmeye alan YSK, oy çokluğuyla aldığı karar doğrultusunda Van'da seçim mazbatasını DEM Parti'ye vermesini kararlaştırdı. YSK Başkanı Ahmet Yener bugün yaptığı açıklama ile dün alınan karar ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.

KARARIN GEREKÇESİ BUGÜN YAZILACAK

Van’da günlerdir çatışmalara sahne olan Van sokakları YSK’nın mazbatayı Zeydan’a vermesinden sonra Van sokakları adeta bayram yerine döndü. YSK başkanı Ahmet Yener, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının DEM Partili Abdullah Zeydan'a verilmesine yönelik kararının gerekçesini bugün yazacağını açıkladı.

Ysk Secim 2012855

NE OLMUŞTU?

Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Abdullah Zeydan'nın mazbatasının Van İl Seçim Kurulu tarafından ikinci sıradaki parti olan AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesi kararını almıştı. İl Seçim Kurulu, sonrası Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en çok oyu alan Abdullah Zeydan'ın "seçilme yeterliliği olmadığı" gerekçesiyle "seçilmemiş sayılmasına" ve sonraki en çok oy alan adaya mazbatanın teslim edilmesine oy çokluğuyla karar vermişti.

DEM PARTİ KARARA İTİRAZ ETTİ

Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Abdullah Zeydan'nın mazbatasının Van İl Seçim Kurulu tarafından AK Parti adayı olan Abdulahat Arvas'a verilmesi kararı sonrası DEM Parti, Van İl Seçim Kurulu’nun aldığı kararın iptali için YSK’ya başvurdu.

9C80D8Bb Bd30 Aset9B6C Ea81D17E30A3

MAZBATA ZEYDAN’IN

META'ya 335,7 milyon lira ceza! META'ya 335,7 milyon lira ceza!

Yüksek Seçim Kurulu, DEM Parti'nin Van İl Seçim Kurulu'nun Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkının geri alınarak mazbatanın AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesine ilişkin Van İl Seçim Kurulu'nun kararına yaptığı itirazı gündemine aldı. YSK, oy çokluğuyla aldığı karar doğrultusunda Van'da seçim mazbatasını DEM Parti'ye vermesini kararlaştırırken karar sonrası Van sokakları adeta bayram yerine döndü. Van Beşyol ve Musa Anter Parkında binlerce kişinin katılımıyla zafer mitingi yaptı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ