Gevaş'taki tarıma can suyu olacak devasa bir gölet yapılıyor! Gevaş'taki tarıma can suyu olacak devasa bir gölet yapılıyor!

AK Parti, geçtiğimiz günlerde yerel seçimlerde yarışacak Van Büyükşehir belediye başkan aylarını açıklamasının ardından ilçe belediye başkan adaylarını da açıkladı. AK Parti Gevaş ilçe Başkan adaylığına aynı zamanda ilçede belediye başkanlığı görevini yürüten Murat Sezer’i yeniden aday gösterdi.

GEVAŞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MURAT SEZER KİMDİR?

Murat Sezer, 1987 tarihinde Gevaş İlçesi’nde doğdu. İlk ve Orta öğretimimi Gevaş ilçesinde tamamladı. Lisan eğitimini Ankara Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi ile Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümünde tamamladı. Gelir İdaresi Başkanlığında Gelir Uzmanı olarak işe başlayan Sezer, daha sonra Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığında Denetmen olarak göreve devam etti. 2016 Ekim ayından sonra Van Büyükşehir Belediyesinde teftiş kurulu başkanlığında müfettiş olarak göreve başladı, idari Hakimlik ve Kaymakamlık kurslarında hukuk dersi de veren Sezer, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde müfettişlik görevi ile beraber kamu yönetimi ve uluslar arası ilişkiler bölümünde hukuk dersi vermektedir. Murat Sezer, 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti Van Gevaş Belediye Başkan Adayı oldu. AK Parti’nin Çatak İlçe Başkan adayı yeniden Abdurrahman Şeylan oldu. Şeylan, 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde yüzde 54,08 oy alarak ilçenin belediye başkanı seçildi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: HABER MERKEZİ