Ömer Faruk TOKTAŞ/Şehrivan


 

AK Parti’de bayramın üçüncü günü düzenlenen bayramlaşma töreninde gündem cumhurbaşkanlığı seçimleriydi. Yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen törende il başkanı Zahir Soğanda’dan Vanlılara başbakana sahip çıkma çağrısı gelirken, Milletvekili Kayatürk, Demirtaş’a gönderme yaparak; “Öcalan bile gelse Van’a Erdoğan’ın yaptıklarını yapamazdı” dedi.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından geleneksel olarak her bayram düzenlenen bayramlaşama töreni bu bayramda milletvekilleri ve partililerin katılımı ile gerçekleşti. Bayramlaşma töreni AK Parti İl Başkanlığı Toplantı salonunda milletvekilleri ve İl Başkanı Zahir Soğanda’nın kısa açılış konuşmalarıyla başlarken, milletvekillerinin bina girişinde üyelerle bayramlaşması ile son buldu. Törende bayramlaşmanın verdiği mutluluk ile birlikte Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün ki ziyaretinin heyecanı vardı. Kısa açıklamalarda bulunan milletvekilleri bayramın önemini vurgularken, son zamanlarda İslam Coğrafyasında yaşanan katliamlara da dikkat çekti. Milletvekilleri çeşitli coğrafyalarda yaşanan acıların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’ye yapacağı liderlik ile son bulacağını, başbakanın bugün ki ziyaretinde coşkulu bir karşılamanın yapılması gerektiğini vurguladılar. Van halkının içinde bulunduğu sürece dikkat çeken milletvekilleri bu sürecin Başbakan’a olan vefa borcunun ödenmesi açısından bir fırsat olduğunu belirttiler.

‘SIRADA ONUN SEÇİMİ VAR’

Açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda “Bildiğiniz gibi önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimleri var. 10 Ağustos’da halk ilk kez devletin başkanını yani cumhurbaşkanını seçecektir. Bu seçim eski Türkiye ile yeni Türkiye’nin seçimi olacaktır. Despot olan Türkiye ile insan haklarının daima ön planda olduğu Türkiye’nin savaşı olacak bir seçime gidiyoruz. Başbakanımızın gelişi ile birlikte vatandaşlarımız kanların döküldüğü Türkiye’ye veda etmiştir. 10 Ağustos’da bu halk cumhurbaşkanını seçerek refahı ve huzuru taçlandıracaktır. Şimdiden yeni cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tüm Türkiye’ye hayırlı olsun diyorum. Hepinizin bildiği gibi başka ülkelerin egemenliği altında olan eski Türkiye’yi bağımsız bir hale getiren Başbakanımız cumhurbaşkanlığına adaylığını koymuştur. Hepimiz şu anda bulunduğumuz mevkilere ulaşmak için birçok seçimden geçtik. Kısacası hepimiz bir yerlere varabilmek adına çalışmalarda bulunduk. Şimdi ise önümüzde hepimizin lideri olan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi vardır. Başbakanımız hepimizin ortak paydasıdır. Bizle önümüzdeki aşamalarda ortak paydamız olan bu lidere destek sağlamalıyız. Bu duygular içerisinde hepinize teşekkür ediyor Başbakanımızın, inşallah yeni Cumhurbaşkanımızın mitinginde buluşmak üzere Allaha emanet olun diyorum.” İfadelerini kullandı.

‘GELECEK VAAT EDEN BİR LİDER GELİYOR’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi birçok oyunun içinden çıkardığını belirten Milletvekili Gülşen Orhan ise; “Karşımda bu harekete gönül vermiş birbirinden değerli insanlar var. Tek tek makam ve mevkii saymadan hepinizi sevgi ve muhabbet ile selamlıyorum. Kıymetli dostlar yeniden bir bayramda bir aradayız. 3 bayramdır gerek Türkiye’nin gerek de Van’ın yüzü gülüyor. Eskiye oranla içimiz huzur ve umutla dolu bir şekilde karşılıyoruz bayramları. Ülkemizin üstündeki kara bulutların yerini kardeşlikle pekiştirilmiş bir yol haritası aldı. Bizim yüzümüz gülüyor dediğim gibi fakat başka coğrafyalarda kan ağlayan mazlumlar ve Müslümanlar var. Bayramın onlara da umut ve refah getirmesini diliyoruz. Aramızda bizden önceki dönemler içerisinde bu yolda emek sarf etmiş, bu yolda şu an emek sarf eden ve belki de gelecekte bu yolda ilerleyecek olan kardeşlerimiz var. Bu saydığım kişiler birlik ve beraberlik duyguları içerisinde şu an ki cumhurbaşkanı adayımızın ve genel başkanımızın liderliği ile bir çatı altında toplanmış bulunmakta. Arkadaşlar Türkiye’yi çeşitli oyunların ve cenderelerin içinden çıkarıp bugünlere getiren Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkmamız gerekiyor. Bugünler onun sayesinde sahip olduğumuz günlerdir. Yarın kendisini misafir edeceğiz. Kim hangi ideoloji peşinde koşarsa koşsun, yarın Türkiye’ye gelecek vaat edecek olan bir lideri karşılayacağımız inkâr edilemez. Dini, dili ırkı ne olursa olsun tüm vatandaşlarımızın bu lidere olan bir vefa borcu var ve biz bu borcumuzu bu aşamada ödemeliyiz. Türkiye çeşitli cepheleriyle zor bir ülke konumundadır. Sayın Başbakanımız ise gerek milletin gerek de kendi iradesi ile bu cephelere karşılık veriyor. Yarın komşularımızla, dostlarımızla ve akrabalarımızla bu lideri Beşyol Meydanı’nda yalnız bırakmamalıyız. Türkiye Kürtler için bir ölüm ve kan ülkesiydi. Eğer bugün geçmişte kan ağlayan Kürt halkı içinden bir cumhurbaşkanı adayı çıkıyorsa bu başbakanımız sayesindedir. Bu millet cefakâr olduğu için vefakârdır. Umuyorum üzerine düşeni de yapacaktır. Hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.” Diyerek ekledi.

‘ÖCALAN GELSE BUNLARI YAPAMAZ’

İl ve ilçe yönetimlerinde yaşanan değişikliklerin parti açısından yararlı olacağını düşünenen Milletvekili Mustafa Bilici “Partimizin çok değerli üyeleri ve değerli misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle bende bayramınızı kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Allah daha nice bayramlara sağlık ve huzur içerisinde hepimizi ulaştırır inşallah. Çok güzide bir ayı geride bırakarak bayrama kavuştuk. Yüce rabbim bu ayda yaptığınız tüm ibadetleri kabul buyurur inşallah. Ne yazık ki son yıllarda olduğu gibi bu Ramazan Ayı’nda da Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda acı ve gözyaşı vardı. Terörist bir devlet olan İsrail özelikle sahur vakitlerinde Müslüman coğrafyası olan Gazze’yi bombaladı. Bu bombalamalar sonucunda yaklaşık bin can şehit oldu. İçlerinde kadın ve çocukların da olduğu 6 Bin kişi ise ağır bir şekilde yaralandı. Bu terörist devlet yakmış olduğu ateşte inşallah bir gün kendisi yanacaktır. Bununla birlikte Dünya2da yaşayan bütün Müslümanların vahdeti ve birlikteliği şarttır. Dünya’da bulunan Müslümanların hepsi bir kova su dökse İsrail’i sel götürür. Dualarımız ve Müslümanların birlikteliği ile inşallah bu zulüm bir gün son bulur. Şüphesiz ki zulüm ile abat olunmaz. Yönetimimizde birçok değişiklikler yaşandı. Şimdi görevde bulunan arkadaşlarımızdan önceki yoldaşlarımıza teşekkür ediyorum. Göreve yeni gelen arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. El ele, eski-yeni demeden partimizin refahı için mücadele etmemiz gerekiyor. Kıymetli dostlar Sayın Başbakanımız, Türkiye Cumhuriyeti 12. Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı yarın ilimizde ağırlayacağız. Sayın Başbakanımızı hepimizin coşkulu bir şekilde karşılamamız gerekiyor. Çünkü onun hepimiz üzerinde emeği ve hakkı olduğunu düşünüyorum. Bu bölge Başbakanımızdan önce gözden çıkarılmış ve olağanüstü hal ilan edilmiş bir bölgeydi. Bu bölgede yaşayan insanlar ‘Ben Kürdüm.’ Dahi diyemiyorlardı. Şu anda cumhurbaşkanı adayı olan Selahattin Demirtaş değil, İmralı’da yatan Abdullah Öcalan bile gelseydi Sayın Başbakanımızın Kürtler için yaptığını yapamazdı. İşte bu yüzden belirtmek istiyorum ki Sayın Başbakanımıza olan vefa borcumuzu ödememiz gerekiyor.” Dedi.

‘DEMİRTAŞ TÜRKİYE’YE YÜZÜNÜ DÖNDÜ’

Cumhurbaşkanlığı adayları konusunda görüşlerini belirten Milletvekili Burhan Kayatürk yaptığı açıklamalarda “Çok değerli milletvekili arkadaşlarım, il başkanım, ilçe başkanlarım ve partimizin güzide üyeleri hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyor, hoş geldiniz diyorum. Değerli dostlar Gazze’de yaşanan olayların yaşattığı etki ile birlikte hepimiz buruk bir bayram yaşıyoruz. Gazze’de ne yazık ki İsrail zulmünden kurtulup şeker toplayacak çocuk kalmadı. Gaddar ve terörist bir ülken olan İsrail’in yaptıklarını tüm Dünya seyrediyor. Dolayısıyla İslam Dünyası’nda yaşanan bu karışıklıklar bizler açısından bayramın buruk geçmesine neden oluyor. Ancak arkadaşlarımın da söylediği gibi bu zulmün son bulacağı günler yakındır. Biz bu nedenle diyoruz ki Recep Tayyip Erdoğan gibi bir Dünya liderine ihtiyacımız var. Değerli arkadaşlarım eğer bugün Recep Tayyip Erdoğan kadar cesaretli üç tane Dünya Lideri olsaydı İsrail bu zulmü yapmaya cesaret edemezdi. Buda Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere bu Dünya’nın ne kadar ihtiyaç duyduğunun bir göstergesidir. Recep Tayyip Erdoğan gelebileceği en üst mertebeye gelsin ki yapılan yanlışlar ve uygulanan zulümler son bulsun. 3 tane cumhurbaşkanı adayı var ama bu şahıslar cumhurbaşkanı olduğunda ne yapabilirler. Ekmeleddin Bey İslam Örgütü Genel Sekreteri iken ne yaptı ki cumhurbaşkanı olduğunda bir şeyler yapsın. Bu zulüm ve zillet karşısında kalktı dedi ki tarafsız olmalıyız. Allah onu bildiği gibi yapsın. Yani bu kadar kanın ve zulmün olduğu yerde hangi cesaretle çıkıp tarafsız kalmalıyız diyebiliyorsun. Yalnız merak etmesin hiçbir devlet tarafsız değil. Sadece onun gibi İslam Ülkelerini uyutmak isteyenler tarafsız kalıyor. Diğer bir aday olan Selahattin Demirtaş’ın adaylığından ise memnunum. En azından Demirtaş Türkiye’ye yüzünü döndü ve bu ülkenin mensupları olduklarını anladılar. Gittikleri yerlerde çiçekten, böcekten ve barıştan bahsediyorlar güzel ama temsil ettikleri bölgelerde de bunlardan bahsetmeliler. Ben sözü fazla uzatmadan hepinizin bayramını tekrardan kutluyor teşekkürlerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

‘BAŞBAKAN BİR ÜMMETİN UMUDUDUR’

Bayramlaşma törenine son dakikalarda katılan Milletvekili Fatih Çiftçi ise “Ak Parti ailesinin değerli mensupları hepiniz bayramlaşma buluşmamıza hoş geldiniz. Hepinizin bayramını kutluyor, birlikte nice bayramlara kavuşmayı Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum. Ak Parti hücrelerini yenileyerek yeni bir yol haritası çizmiştir. Bugüne kadar birçok kıymetli arkadaşımız bu dava adına çalışmalarda bulunmuş ve bu yolda fedakârlıklar yapmıştır. Bu isimlerin ilerleyen dönemlerde de partimiz adına çalışmalar yapacağından eminim. İçinde bulunduğumuz bu süreç önemli ve ağır bir süreçtir. Ümit ediyorum ki bu mübarek ayların hürmetine Dünya’nın farklı bölgelerinde zulüm gören insanların çilesi biter. Sizlerin duası ve bu ayların getirdiği refah ile umuyorum ki özellikle Filistin’de akan kanlar son bulur. Değerli arkadaşlar yarın bir Dünya Lideri, bütün ümmetin umudu Sayın Başbakanımız Van’a gelecek. Sayın Başbakanımıza hak ettiği desteği tüm Van halkı elinden geldiği kadarı ile verecektir. Bizim ve sizlerin çalışmaları ile Sayın Başbakanımız umarım talibi olduğu makama kavuşacaktır. İçinde bulunduğumuz sürece dikkat etmeliyiz. Bugün eğer bu ülkede bir kardeşlik hukuku ve refah ortamı varsa bu hükümetimizin ve Sayın Başbakanımızın sayesindedir. Bu duygular ve beklentiler içerisinde hepinizin bayramını tekrardan kutluyor Allaha emanet olun diyorum.” Diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim