ŞEHRİVAN HABER: HAKAN İZGİ-ERDAL ERBAŞ

Avcı maç sonunda ilk olarak Şehrivan TV mikrofonları aracılığı bir açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi; “Bizim buradaki en büyük destekçimiz Türkiye’nin her yerindeki Vanlılar oldu. Biz burada çok büyük şeyler öğrendik. Vanlılığın ne kadar büyük bir önemi olduğunu öğrendik. Vanspor bütünleştirdi ve bütün Vanlıları bir noktada toparladı. Aslında bu kenetlenmeyi çok net bir şekilde öğrenmiş olduk. Biz bu sezon istediğimiz hedefe ulaşamadık. Kendi oluşturduğumuz avantajları yine kendi elimizle kaybetmiş olduk. Ama çok büyük adımlar atıldı. Çok büyük temeller atıldı ve yarınlara çok önemli hazırlıklı bir şekilde Vanspor oluşturulmuş oldu.”

“VANSPOR HEP İLERİYE DOĞRU GİDECEK”

“Ben buradan tüm Vanlılara çok teşekkür ediyorum. Biz Kasım ayı itibarıyla yönetim kurulu burada büyük bir cesaret ortaya koydu ve güzel bir irade ortaya koydu. Bu takıma sahip çıkıp bu seviyelere kadar gelmesi için büyük emek sarf etti. Bununla birlikte taraftar bize çok büyük bir güven verdi ve bu duruma getirdi. Burada herkesin çok büyük emeği var. Biz elimizden geleni sonuna kadar yaptık ama taktir Allah’ındır. Bugün de çok üzücü bir şekilde play-off şansımızı kaybettik. Bu takım bundan sonraki yılda artık hiçbir zaman sadece olduğu yerde saymayacak. Hiçbir şekilde de geriye gitmeyecek ve hep ileriye doğru gidecek, bundan herkes emin olsun.”

AVCI: VANLILAR BU TAKIMA SAHİP ÇIKSIN

Avcı, Şehrivan TV’deki konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz ekonomik açıdan geldiğimiz günden itibaren şu net bir şekilde söyledik. Hiç kimseden Vanspor 1 TL bile para istemeyecek. Kim katkı sağlamak isterse sağlayacak. Şu anki yönetim kurulu kendi oluşturmuş olduğu ekonomik kaynaklarla bugüne kadar geldi ve hiç kimseden para istemedi. Sadece manevi anlamda destek isteyerek bu zamana kadar geldi. Şu ana kadar almış olduğumuz bir bağış yok. Bu yönetim kurulu hem geçmiş dönem borçlarını ödedi hem de mevcut cari dönem borçlarını ödemeleri rahat bir şekilde yaptı.”

“ÖNEMLİ TEMELLER ATILDI”

“Bundan sonra da rahat bir şekilde ilerleyecek. İdari anlamda çok önemli atılımlar, adımlar atıldı. Bu Vanspor’un iyi bir temelinin oluşması için çok önemli bir noktaydı. Vanspor’da herkes adım atmaktan cesaret edemezken bugün Vanspor herkesin iştahını kabartan bir yapı haline geldi. Bundan sonra bu takım hiçbir şekilde yönetim sorunu yaşamayacak. Sadece tek ricam Vanlılar bu takımı sahipsiz bırakmasın. Vanlılar buraya sahip çıksın. Burada yönetimler gelir, görevini yapar ve ondan sonra gider. Biz yönetim kurulu toplantımızı yapacağız. Ondan sonraki süreçte de artık önümüzdeki yılın planını daha erkenden yapmış olacağız. Olağanüstü kongre muhakkak olacak.”

“SPORTİF BİR BAŞARI YOK AMA YÖNETİMSEL BİR BAŞARI VAR”

Avcı stadyum çıkışında gazetecilere yaptığı genel açıklamada ise şu sözlere yer verdi: “Bizim vermiş olduğumuz emekler sadece sportif başarı anlamında değildi. Dikkat ederseniz bizim yaptığımız çalışmalar idari anlamda ekonomik anlamda, şehrin bütünleşmesi noktasında çok ciddi çalışmalar yaptık. Hiçbir zaman burada sadece bu sezon kalacağız, bundan sonra başka bir yönetim gelsin, çaresine baksın mantığıyla çalışmadık. Bizim sportif anlamda tek amacımız sadece 1’inci lige çıkmaktı. Başka bir amacımız yoktu. Kamuoyuyla paylaştığımız, paylaşmadığımız konular var. Biz bugün play-off’a çıkamayan bir takımdan bahsediyoruz. Bu başarısızlığı da kendi üzerimize alıyoruz. 15 Kasım itibarıyla göreve geldiğimizde takımın 1’inci Lig hayali oluşmamıştı. Biz 1’inci Lig hayali oluşmamış bir yapının içerisinde değildik aslında. Biz kendi içerimizde o hayale inanarak hedefe koyduk. Bütün şehirde buna inandı ve bize güvendi. Biz bugün Vanspor’un yarınlarını tayin edeceğimiz bir çalışma yürüttük. Bütün arkadaşlarım bu misyonla çalışma yaptı.”

Editör: TE Bilisim