BENZİNE GECE YARISI 80 KURUŞ ZAM GELDİ

Uluslararası brent petrol fiyatlarında yaşanan artışın ardından benzin fiyatlarına zam geldi. Dün gece yarısından geçerli olmak üzere benzine 80 kuruş zam geldi.

İSTANBUL'DA 21 LİRANIN ÜZERİNE ÇIKTI

Bugünden itibaren geçerli olan fiyat artışıyla birlikte İstanbul'da benzinin litre fiyatı ortalama 21 lira 36 kuruşa çıkarken, Ankara ve İzmir'de ise 21 lira 73 kuruşa yükseldi.

BENZİNİN FİYATI YILBAŞINDAKİ SEVİYESİNE ÇIKTI

Benzinin litre fiyatı 28 Mart'tan itibaren geçerli olmak üzere 80 kuruş zamlanırken 21,40 TL'ye çıkarıldı. Motorin fiyatları ise 20,54 TL'de tutuldu. Son gelen zamla birlikte benzin fiyatları yeniden yılbaşındaki seviyesinin üzerine çıktı. Yılbaşında benzin fiyatları 21,14 TL; motorin fiyatları ise 23,50 TL seviyesindeydi.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Araç sahiplerinin dikkatine! Selektör ile radar uyarısı yapanlara ceza! Araç sahiplerinin dikkatine! Selektör ile radar uyarısı yapanlara ceza!

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Editör: TE Bilisim