ŞEHRİVAN HABER - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Musa Anter Barış Parkı’nda miting düzenlendi.

Musa Anter Barış Parkı’nda ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla düzenlenen mitinge kadınlar yöresel kıyafetleriyle katıldı. Miting’te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kısaca tarihçesi anlatıldı. Miting’te konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Türkiye’de siyasi partilere örnek olan, kadınların hakkını savunan tek partinin HDP olduğunu ifade etti. Özgökçe ise, haklarından ve hayatlarından asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.

BULDAN: KADINLARIN HAKKINI SAVUNAN TEK PARTİ HDP’DİR

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladıktan sonra sözlerini şöyle sürdürdü: Buldan, “Bugün dünyanın dört bir yanında özgürlüğü için, hukuku için alanlarda olan milyonlarca kadına sevgilerimizi gönderiyoruz. Kadınların yok sayıldığı yaşamın hiçbir yerinde düzen olmaz ve barış olmaz. Dünya’nın her yerine demokrasiyi, barışı da özgürlükleri de getiren biz kadınlarız. HDP, bir kadın partisidir. HDP, kadınların eşit temsiliyetini sağlayan, eşbaşkanlık sistemiyle hayata geçiren, Türkiye’deki siyasi partilere örnek olan, kadınların hakkını savunan tek parti HDP’dir.” dedi.

ÖZGÖKÇE: HEP BİRLİKTE SÜRDÜRECEĞİZ

Van halkı, seçme ve seçilme hakkına en temel haklarına 31 Mart’ta nasıl bir cevap vereceğini göstereceğini ifade eden HDP Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, “Şimdi de kadınlar bu meydanda mutlaka kazanacağız mesajını veriyor. Şimdi daha kararlı daha güçlü geliyoruz. Haklarımızdan da hayatımızdan asla vazgeçmiyoruz. Yaşamımızı biz belirliyoruz. Gücümüzün farkındayız. Bugüne kadar yaptığımız önümüzde ki 23 gün boyunca bu inanç ve kararlılıkla durmadan dinlenmeden çalışmalarımızı hep birlikte sürdüreceğiz.” dedi.

Mitinge, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, DBP İl Eş Başkanı Ayla Tarhan, HDP Milletvekili Muazzez Orhan, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan ile il, ilçe ve beldelerin kadın eşbaşkan adayları ve kadınlar katıldı.

Editör: TE Bilisim