Ömer Faruk TOKTAŞ - Şehrivan ÖZEL


 

İlköğretim çağındaki çocukların, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için, okul içi ve dışı saatlerde çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmalarını amaçlayan TEGV Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı’nda yaz etkinlikleri Yazar Nermin Bezmen ve Yeşilçam Oyuncusu Tolga Savacı’nın katılımlarıyla devam ediyor. Düzenlenen yaz etkinlikleri ile çocuklara hem bir neşe kaynağı hem de bilgi birikim yuvası haline gelen Feyyaz Tokar Eğitim Parkı Müdiresi Rezzan Bayram yaptığı açıklamalarda “Yaz etkinliklerimize katılan çocukların son iki gündür bu çalışmalar içerisindeyken tarifsiz bir mutluluk ve değişim yaşadıkları yüzlerinden okunuyor. Çocukların yeni çalışmaları beklemeleri ve bu çalışmaları beklerken yüzlerden okunan heyecan gerçekten bizi mutlu ediyor.” İfadelerini kullandı. Öğrencilere eğitim verme amaçlı gönüllü olarak yaz etkinliklerine katılan Ünlü Yazar Nermin Bezmen ise yaptığı açıklamalarda “Çocukların içinde yaşadıkları şartların bir kader olmadığını, kendilerini daha iyiye, daha güzele doğru kanatlandırabileceklerini hissettirmek ve düşlerini zenginleştirip peşinde koşma gücünü fark etmelerini sağlamak muhteşem bir duygu.” Diyerek ekledi.

‘BU HEYECANA TANIK OLMAK MUTLULUK VERİYOR’

Düzenlenen etkinlikler ile çocuklarda ki özgüven duygusunun arttırılmasının hedeflendiğini belirten Rezzan Bayram “Bizim Kış boyunca yürütmüş olduğumuz renkli kalemler diye bir projemiz vardı. Çocukların basın ile olan yakınlıklarını arttırma ve bu noktada bir farkındalık oluşturma ile ilgili çalışmalar yürütüldü. Bu çalışmalar kapsamında Nermin Bezmen ve Tolga Savacı’da çalışmalarımıza katıldı. Onlar yürütülen son çalışmalardan sonra yaz etkinliklerinde de bu çocukların eğitim alması için katılımda bulunacaklarını belirttiler. Sağ olsunlar bir haftalık katılımda bulunacaklar. Bu çalışmaların iki günü Van’da diğer iki günü de Çatak’da gerçekleşecek. Burada Tolga Bey öncelikli olarak çocuklara birer yazı dağıtarak o yazıdan ezber ve tekrar yapmasını istedi. Amaçları buradaki çocuklarla birlikte kısa bir tiyatro oyunu çıkarmak. Bu amaç doğrultusunda ise çocuklarda ki öz güvenin artması hedefleniyor. Nermin Bezmen ise yine çocuklarımızın öz güvenini arttırma yönünde ve hayal güçlerini daha ön plana çıkarıcı etkinlikler yaptırıyor. Çocuklar son iki gündür bu çalışmalar içerisindeyken tarifsiz bir mutluluk ve değişim yaşadıkları da yüzlerinden okunuyor zaten. Çocukların yeni çalışmaları beklemeleri ve bu çalışmaları beklerken yüzlerden okunan heyecan gerçekten bizi mutlu ediyor. Bu öğrenciler bizim yaz etkinlikleri çalışmalarımızda sürekli aktif olan öğrencilerdir. Biz bu öğrencileri seçerken özel bir kriter belirlemedik. Sadece yaş gruplarına dikkat ediyoruz. Yaş gruplarımız arasında daha çok 5. Ve 6. Sınıf öğrencileri yer alıyor. Taşıma konusunda ise Belediyemizin ve özel bir otobüs firmasının bize tahsis ettiği iki otobüs ile ulaşımı sağlıyoruz. Temel hedefimiz çocukların uzak gördüğü şeylerin aslında hiçte uzak olmadığını ve sanat dalında onlarında yürüyebileceğini fark etmelerini sağlamaktır. Bu yolda da adımlarımızı atmaya devam edeceğimizden herkes emin olabilir.” Dedi.

‘ÇOCUKLARIN DÜNYASI RENGÂRENK OLMALI’

Özellikle zor şartlar altında geçimini sağlayan ailelerin çocukları için bu tür etkinliklerin yararlı olacağını belirten Nermin Bezmen “İlk defa ( TEGV )Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’ sayesinde ‘Renkli Kalemler’ projesi sebebiyle tanıştığım Vanlı çocuklarla o günden beri özel bir çalışma yapmak arzusundaydım. Van’a tekrar dönmek ve miniklerin hayatına biraz farklı bir renk katma arzuma eşim Tolga Savacı da katıldı. Vakıf yönetimine bu dileğimizi belirttik ve bizler için hem TEGV Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı’nda, hem de Çatak Öğrenim Birimi’nde çocuklarla buluşma şansı yarattılar. Ben yazarlık ve resim, Tolga ise oyunculuk dersi veriyoruz. Esas amaç ise çocuklara özgüvenlerini kazandırmak ve birey olarak haklarının ve sorumluluklarının farkındalıklarını sağlamak. Çok zor hayat şartlarında mücadele veren ailelerin, çocukluğunu hakkıyla yaşayamayan miniklerine, onların sınırlanmış, bastırılmış dünyalarına, hayallerine ve gelecekle ilgili düşlerine bir umut ışığı olan TEGV parklarında yaptığımız bu çalışmalar sadece katılan öğrenciler değil, eğitmenler için de büyük kazanç. Ben şahsen kendimi çok zenginleşmiş hissediyorum. Tolga da, ben de büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyoruz. Öğrenme, keşfetme arzusuyla gözleri pırıl pırıl yanan miniklerimizin belki de hayatları boyunca hiç gidemeyecekleri bir ‘uzak’tan kalkıp yanı başlarına gelmek ve onların hayâl dünyalarını, özgüvenlerini, kendilerine olan inançlarını kurmalarına destek olmak gerçekten bizlere mutluluk verdi.” İfadelerini kullandı.

‘GELECEĞİN BÜYÜKLERİ İÇİN BİR MEŞALE’

Nermin Bezmen sözlerini noktalamadan önce “Çocukların içinde yaşadıkları şartların bir kader olmadığını, kendilerini daha iyiye, daha güzele doğru kanatlandırabileceklerini hissettirmek ve düşlerini zenginleştirip peşinde koşma gücünü fark etmelerini sağlamak muhteşem bir duygu. TEGV parklarındaki yönetici, eğitim sorumlusu, gönüllü sorumlusu ve çoğu üniversite öğrencisi olan gönüllülerin özverileri ve dönem sponsorlarının maddi desteğiyle ayakta duran bu çalışmalar, çok eksiği, çok yarası olan memleketimizde geleceğin büyüğü çocuklarımız için bir meşale… İyiye, güzele, doğruya inançla, coşkuyla, sabırla yanan bir meşale… Bu ışıkta bir nebze pırıltımız var ise ne mutlu bize.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim