BDP AK PARTİ’Yİ SOLLADI

AK Parti ve BDP’de yerel seçim öncesi yaşanan hareketlilik tüm hızıyla devam ediyor. İki parti de aday adaylığı başvurusunu tamamlarken gözler şimdi temayül ve halk oylamalarına çevrildi. 2009’da belediyeyi BDP’ye devreden AK Parti’ye 4’ü büyükşehir toplamda 77 aday adayı başvururken kentin iktidarında ise bu sayı tek büyükşehir adayı ile birlikte 92’yi buldu. İki partide de güçlü görülen yerlerde aday sayısı bol, oy oranının birbirine yakın olduğu ilçelerde ise düşük olurken aday adaylarının ilk virajı temayül yoklamaları olacak. Bu anlamda AK Parti temayül öncesi başta büyükşehir aday adayları olmak üzere tüm ilçe aday adaylarını tanıttığı bir toplantı ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan İl Başkanı Abdullah Aras, BDP gibi tek adayla gitmek yerine bir çok adayı kabul ettiklerini belirtti. Buna rağmen AK Parti’nin Başkale ilçesinde aday adayının olmaması ise dikkat çekti.

 

AK PARTİ’DE ABDULAHAT ARVAS RÜZGARI ESTİ

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve İl Başkanı Abdullah Aras’ın katıldığı toplantıda aday adayları çıkıp kendilerini kısa bir şeklide tanıtırken bu tanıtım esnasında en coşkulu tanışma ise AK Parti’de İl Başkan Yardımcılığı yaparken Büyükşehir Aday Adayı olan Abdulahat Arvas kürsiye çıkınca oldu. Sühneye çıkar çıkmaz bir anda salonunun ayağa kalktığı ve alkış tufanının koptuğu sahnede Arvas’a olan ilgi görülmeye değerdi. Bu coşkulu karşılamadan sonra salondakileri selamlayarak konuşmaya başlayan Arvas’ın bu ilgiden oldukça memnun olduğu gözlendi.


AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından belediye başkan aday adayları tanıtım toplantısı düzenlendi. AK Parti Van İl Başkanlığı binasında yapılan toplantıya Van Milletvekili Burhan Kayatürk, İl Başkanı Abdullah Aras, partili delegeler ve aday adayları katıldı. Toplantı da konuşma yapan Aras, ‘Biz en iyi olduğumuzu, adaylık başvurularımız ile gösterdik’ dedi.

 

Ak Parti’de bugün yapılacak olan temayül yoklaması öncesi dün aday adayları tanıtım toplantısı vardı. 4’ü büyükşehir olmak üzere toplamda 77 siyasetçinin başvuru yaptığı Van ve ilçe belediye başkanlıkları için büyük gün ise bugün. Bugün delegelerin, teşkilatların oylarını almak için mücadele verecek olan adayların bir sonraki sınavı ise kamuoyu yoklamaları olacak. İşte bunun öncesinde farklı bir organizasyonla aday adaylarını tanıtan AK Parti’de dün yoğun katılımlı bir toplantı gerçekleşti. Başkale için bir tek aday adayının bile olmadığı başvurularda AK Parti’nin güçlü çıkacağı öngörülen iki ilçe olan Tuşba ve Edremit’te başvuruların sayısı oldukça fazlayken, İpekyolu’nda 3 gibi bir sayıda kaldı.

 

ARAS: TÜM ADAYLARIMIZ DENEYİMLİ VE AYRI ÖZELİKTEDİRLER

 

Tanıtım toplantısında AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ile birlikte aday adaylarını dinleyen Abdullah Aras, tanıtım toplantısı öncesi başvurular ile ilgili bir konuşma yaparak konuşmasına başladı. Yapılan başvurulardan her kesimi temsile eden ve her kişiliğin ayrı bir özelliğine değinen AK Parti İle Başkanı Abdullah Aras, “Öncelikle partimize göstermiş olduğunuz bu özen ve önemden dolayı, partimizde aday adaylık başvuruları yaptığınız için hepinize teşekkür ederim. Bugün yapacağımız olan toplantının başta ilimiz ve aday adaylarına daha sonra bölgemize ve Türkiye’mize hayırlar getirmesini dilerim. Bugün ki toplantımızın asıl amaçlarından bir tanesi bir birimiz ile tanışmaktır. Bunun yanı sıra yapılacak olan temayül yoklamasında neler yapılması gerektiği ve sizlerin aklındaki soru işaretlerini kaldırmaktır. Değerli aday adaylarımız, şuana kadar il ve ilçelerimize 80 yakın bir aday adaylık başvuruları gerçekleşmiştir. Bu adayların profillerine baktığımız zaman hepsinin kendine mahsus özellikleri bulunmaktadır. Bu aday adayların içerisinde eski siyasetçilerden tutun bürokratlara, iş adamlarından tutun STK’ları temsil etmiş adaylar ve bunun yanı sıra genç ve dinamik adaylarımız ve bunların dışında birde siyaset yapmak için aramızda bulunan aday adaylarımız bulunmaktadır. Bu konuda aday adaylarımızın çok deneyimli olduğunu göstermektedir. Ayrıca partimizin ne kadar yüce olduğunu da bu şekilde göstermektedir. Biz ve diğer partiler arasındaki aday adaylıklarına baktığımız zaman, özelliklede büyükşehir adaylıklarına baktığımız zaman biz tek bir aday ile gitmedik. Tek aday olsun mantığını hiçbir zaman gütmedik. Biz çoğulculuk olsun, tatlı bir yarış olsun ve herkesin önünü açalım dedik. Sizler bu konuda ayrıca medyada ve diğer tüm yerlerde kim olduğunuzu da korkmadan ve erdemli bir şekilde tanıtmaya çalıştınız ve tanıttınız. Sizler kendinizi bu konuda kanıtladınız ve korkmadan siyaset yapabileceğiniz herkese gösterdiniz. Bu konuda istifalara pek sıcak bakmadık. Neden diye soracaksanız. Çünkü bizlerin hedefi büyüktür ve bu konuda herkesin önünü açmaya çalıştık ve insanlarımızın bu siyaset meydanına girmesini sağlamaya çalıştık. Biz büyükşehir için hiç kimsenin önünü kapatmadık ve bunu en iyi kim yapabilir diye bu çalışmayı yaptık ve şimdi de bunu çok açık bir şekilde de görmekteyiz. Biz halkımızı hiçbir zaman yok saymadık ve adayımızın halkının içerisinden bir aday çıkarmaya çalıştık ve bu seçimi bu şekilde istedik. Buda diğer bir özelliğimizdir diğer partilere nispeten. Bu konuda diğer hiçbir yerden de aday adayları getirmedik. Van’dan gelen ve buralı olan aday adaylarımıza önem verdik. Diğer dışarıdan gelen adaylarımızın önün kestik mi? Asla. Aksine bu halk için en iyisini yapmak için çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Dışarıdan insanlarımız getirmemeye özen gösterdik. Bizlerin değil halkın istediği adayları getirmeye çalıştık, halkın istemediği ve dışladığı hiçbir adayı getirmedik.” Dedi.

 

“HERKES İÇİN EN HAYIRLISI OLSUN”

 

Aday adaylıkları konusunda en hayırlısı neyse o olsun diyen Aras şu sözlere yer verdi: “Burada bir büyükşehir ve bir ilçe başkanlığı için birçok kişi aday adaylık başvuruları yaptı. Elbette bu aday adaylarının içerisinde adaylık sadece bir kişiye nasip olacaktır. Bu konuda seçeceğimiz adayların ise sadece hizmet edecek ve hakka itibar edecek kişileri seçmeye özen göstereceğiz. Böyle bir hizmetle hareket edersek inanıyorum ki Allah’ta işimizi rast getirecektir. Bu konuda hepimizin etmesi gereken bir dua vardır. Yarabbi eğer ki bu görev bana layıksa nasip et eğer değilse de nasip etme, dememiz ve dua etmemiz gerekmektedir. Bunu dille söylememiz ve amelle de gerçekleştirmemiz lazım. Aday adaylarımız adaylıklar seçildiği zaman kendilerine bunu söylememeleri lazım, demek bu benim için hayırlı olmadı nasip olmadı nasip olan insan için de inşallah hayırlara vesile olur. Bu noktada bizim Allah’a bir tevekkül etmemiz gerekiyor. Adaylık verilmezse bile bizim bir kırgınlığa ve bir kızgınlığa vesile olmaması lazım. Bu noktada aday olmayan arkadaşlarımızın aday olan arkadaşlarımıza destek vermesi lazım ve her zaman o adayın yanında olması lazım. Her ne olursa olsun ilk arkadaşınızı sizin tebrik etmeniz gerekir, o arkadaşınıza sahip çıkması gerekir ve destek vermesi gerekir. Bununda seçimden seçime değil sürekli olması gerekiyor ki AK Partili kimliğimizi ortaya çıkarabilelim. Bizlerin bu konuda sizlerden desteklerine çok ihtiyacı var. Bu konuda adaylıkların sizlere ailelerinize, sizlere, partimize ve tüm milletimize hayırlara vesile olmasını dilerim.”

 

KAYATÜRK: HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

 

İl Başkanı Abdullah Aras’tan sonra söz alan Van Milletvekilli Burhan Kayatürk adaylık başvurusu yapan tüm aday adaylarına teşekkür ederek başarılar diledi. Kayatürk: “Değerli arkadaşlar çok tarihi bir anı yaşıyoruz. Van büyük ve muazzam bir şehir bu konuda Başbakanımızın verdiği söz ile daha da büyüdü ve büyükşehir oldu. Büyükşehrinde bu konuda artık bir metropol gibi yönetilmesi gerekiliyor. Ama maalesef ki şuanda böyle bir yönetim şekli bulunmamaktadır. Bugün biz BDP’nin yönettiği bu büyük şehri metropole yakışır bir büyükşehir olarak görmemekteyiz. Ben bu nedenle sizlerin elinizi ve bedeninizi bu yükün altına koyduğunuz için sizleri tebrike ediyorum ve aday adaylık başvurusu yapan tüm aday adaylarına teşekkür ediyor ve Van’da seçilecek yeni bir anlayışın sizlere hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

 

Kayatürk ve Aras'ın selamlama konuşmasının ardından büyükşehir ve ilçe belediyelerinin aday adayları tek tek kürsüye çıkıp kendilerini tanıttılar. Öte yandan AK Parti’nin aday adayları ise şu şekilde sıralandı:

 

Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayları

Mahmut Tüncel

Yakup Akgül

Hacı Biner

Abdulahat Arvas

 

İpekyolu İlçesi Belediye Başkan Aday Adayları

Hilmi Gençer

Abdulmenaf Keyifli

Orhan Bağlayıcı

 

Tuşba İlçesi Belediye Başkan Aday Adayları

Abdullah Koçak

Aydın Koç

Arif Oflas

Selim Özgökçe

Necati Yertürk

Şakir Ertaş

Mustafa Kartal

Abdullah Efeoğlu

Süleyman Can

Sabri Çalım

Tolga Çıtak

İslam Polat

Doç. Dr. Fevzi Özgökçe

Salim Akman

 

Erciş İlçesi Belediye Başkan Aday Adayları

 

Veysel Sağlam

İlyas Haliloğlu

İzzet Albayrak

İbrahim Şahin

Turan Mercan

Mehmet Zafer Çelik

Faruk Ünal

İlhan Karanlık

Abdurrahman Müjdar

Av. Dilaver Sağlam

Mehmet Fehim Yeşilbaş

Mehmet Şerif Çakır

Metin Nasır

Zülfükar Arapoğlu

 

Edremit İlçesi Belediye Başkan Aday Adayları

Meral Özdağ

Ümit Kanan

Yılmaz Kılıç

Arif Öndil

İsmail Gökdemir

Fazıl Tamer

Abdul Hekim Karabıyık

Recep Yendim

İbrahim Koç

İlhan Kaya

Halis Bayramoğlu

Vahdettin Çakar

 

Özalp İlçesi Belediye Başkan Aday Adayları

Nedim Akangöz

Hakkı Hukuk Kadirhanoğlu

Zeki Erbulun

 

Çaldıran İlçesi Belediye Başkan Aday Adayı

Ferman Yıldırım

 

Muradiye İlçesi Belediye Başkan Aday Adayları

Ahmet Çınarbey

Mehmet Ağaoğlu

Seyfettin Aydoğan

Orhan Behçet

Sıracettin Avcı

İbrahim Vanlı

Abdullah Karataş

Metin Çelik

Kemal Beydoğan

Sait Süle

 

Çatak İlçesi Belediye Başkan Aday Adayları

Cihan Yalçın

M. Emin Babur

 

Gevaş İlçesi Belediye Başkan Aday Adayları

Bedirhan Erdem

Turgut Güleç

Nazmi Sezer

M. Ferdi Şeker

Sinan Hakan

Ali Rıza Yeşildağ

Abdulcebbar Arvas

Nihat Işık

 

Bahçesaray İlçesi Belediye Başkan Aday Adayları

Hayati Orhan

Muhammed Affan Orhan

 

Saray İlçesi Belediye Başkan Aday Adayı

Metin Özarslaner

 

Gürpınar İlçesi Belediye Başkan Aday Adayı

Fuat Yaşar Atan

 

Başkale İlçesi Belediye Başkan Aday Adayı

 

 

 

Editör: TE Bilisim