Bülent Maciter tarafından Vanyolu Caddesi üzerinde hizmet verecek olan Tahtakale AVM ile Güven Ayakkabı işletmecisi Fatih Karakaya’a ait işyerlerinin açılışını Erciş Kaymakamı Barboros Baran, Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu ile Erciş Ticaret Odası Başkanı İzzet Yağar birlikte yaptı. Açılış törenini öncesi İlçe Müftüsü Ziya Albayrak tarafından dua yapıldı. Daha sonra bir konuşma yapan Erciş Kaymakamı Barboros Baran, ilçenin deprem sonrası her geçen gün iyiye gittiğini belirterek, “Erciş her geçen gün geçmişte yaşadığımız acıların, felaketlerin yaralarını sarmakta, normalleşmekte, eski günlerine dönmekte ve yol almaktadır. Böyle güzel bir işyerlerini açılışında olmaktan ayrıca mutluyum. İşyerlerinin Erciş’e ve sahiplerine hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci de konuşmasında, deprem sonrası Erciş’in hızla toparlandığını belirterek “Bunun en önemli göstergesi ise Ercişli işadamlarımızın ilçelerine yeniden sahip çıkmalarıdır. Tabii ki bu işyerleri açıldıkça çoğaldıkça haliyle ilçemiz de büyüyüp gelişecektir. Ben her iki işletme sahibine bol kazançlar diliyorum” şeklinde konuştu.

Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu da, bu tür işyerlerinin ilçeye çok büyük bir kazanç olduğunu belirterek, işyeri sahiplerine bol kazanç dileklerini iletti. Konuşmaların ardından, açılış kurdelesini Kaymakam Baran, Milletvekili Çiftci, Belediye Başkanı Arapoğlu ile Ticaret Odası Başkanı Yağar tarafından birlikte kesilerek işyerleri hizmete açıldı. 

 

Editör: TE Bilisim