Erciş Belediyesi 1915 yılında yaşanan tehcir sırasında yaşanan katliamların 101’inci yıldönümü dolayısıyla 28 bin metrekarelik alana, “Barış ve Kardeşlik Bağları” adı vererek, üzüm fideleri dikti.


Erciş'te 1915 yılında Ermeni halkının maruz bırakıldığı tehcir sırasında yaşanan katliamların 101’inci yıldönümü nedeniyle 28 bin metrekarelik alana, “Barış ve Kardeşlik Bağları” adı verilen üzüm fideleri dikildi. Erciş Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe, Erciş Belediyesi Eş başkan Vekili Güler Avcı, DBP Erciş İlçe Eş başkanı Hatice Yıldız ve kadınlar katıldı. 28 bin metrekarelik alana dikilen fidelere de tutuklu Belediye Eş başkanı Diba Keskin’in girişimiyle geçtiğimiz yıl 10 bin metrekare üzerine ekilen fidelere verilen “Barış ve Kardeşlik Bağları” isminin verildiğini söyleyen Yıldız, “Dilerim bu fidelerin açtığı her tomurcuk acıların dinmesine ve savaşların bitmesine dua olur” ifadelerini kullandı.
 

ACILAR SON BULSUN

Erciş Belediyesi Eş başkan Vekili Güler Avcı ise, “Bu topraklar çok katliamlar gördü, çok acılar yaşadı. Bu anlamda bu acıların son bulması için biz kadınlar yaşanan Ermeni soykırımı anısına toprağa fidanlar ektik. Ve dileriz ki, bu fidanların açacağı filizler, yeni bir yaşamı barışı beraberinde getirir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kadınların çoğunlukta olduğu kitle, söz konusu alanda üzüm fidesi ekimine başladı.

Editör: TE Bilisim