Toplantının açılış konuşmasını yapan BDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Demir Çelik, ahlaki politik toplumun oluşması için seçimlerin kendileri için bir araç olduğunu ifade ederek, sistem partilerinin BDP'nin kazanmaması için her türlü yola başvuracağını söyledi.

Van Belediyesi Kadın Yaşam Merkezi'nde düzenlenen toplantıya BDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Demir Çelik, BDP Eğitimden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ayhan, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Bekir Kaya, Hatice Çoban ile 5 ilin eşbaşkan adayları katıldı. Salona “Xwe ne firoşin, Xwe pir bedew bikin. Bila ji we xwedza bigrin”, “Özgür Rojava ile demokratik konfederalizme” ve “Özgür Kadın ile Özgür Önderliğe” pankartlarının yanı sıra Abdullah Öcalan'ın posterleri asıldı.

“SEÇİMLER, AHLAKİ POLİTİK TOPLUMA ULAŞMAMIZ İÇİN BİR ARAÇTIR”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Demir Çelik, 29 Mart'ta halkın yerel yöneticilerini seçmek için tekrar sandık başında olacağını belirterek, 29 Mart'ta yapılacak seçimlerin önemine değindi. Seçime sistem partileri gibi yaklaşmadıklarını aktaran Çelik, BDP'nin iktidar olma hevesiyle seçim çalışması yapmayacağını, böylesi bir durumun da kabul edilebilir olmadığını söyledi. Ahlaki politik toplumun oluşması için seçimlerin kendileri için bir araç olduğunu ifade eden Çelik, seçimlerin amaca ulaşmanın programı olduğunu belirtti. Amaçlarının demokratik özerkliği inşa etmek olduğuna dikkat çeken Çelik, seçimin buna hizmet etmesi durumda anlamlı olabileceğini aktardı. BDP'nin hazine yardımı almadan ve her türlü eşitsizlikleri seçime girdiğinin altını çizen Çelik, seçimler boyunca sistem partilerinin BDP'nin kazanmaması için her türlü siyasi oyunu devreye koyacağını aktardı.

ÇELİK: BDP KAZANMASIN DİYE HER TÜRLÜ ŞEYİ YAPACAKLAR

Yıllardır Kürtlere yapılan zulmü görmeyen iktidarın 17 Aralık operasyonuna gösterdiği tepkiye değinen Çelik, “Canı yandığı ve kendisine dokunduğu için savcıya, polise bakın neler yapıyor. Ama bu Kürtler olunca oralı bile olmuyor. Bu ahlaki değildir. Özel Yetkili Mahkemeleri kaldıracaklarını söylüyorlar ala Terörle Mücadele Kanunu (TMK) hala orada duruyor ve buna dokunmuyorlar. Çünkü AKP bu TMK'yı Kürtlere kırbaç olarak kullanmaya devam edecektir. Kürtleri teslim almak istediler ama başaramadılar. Şimdi de birbirlerine düşmeye başladılar. Bunların kavgası rantı paylaşamama kavgasıdır. AKP ve Fetullah Gülen Kürt imhası için aldıkları ortak karar hala duruyor. Buna dokunmuyorlar” dedi.

Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam ederken, toplantının üç gün sürmesi bekleniyor. 

Editör: TE Bilisim