HABER MERKEZİ: Gevaş Belediyesi Koronavirüs Hastalığına (COVID-19) karşın etkili mücadele verirken, ilçe de aralıksız çalışmalarına devam ediyor.

Gevaş Belediyesi, Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) tedbirleri kapsamında salgına karşı etkili mücadele veriyor. Belediye ekipleri tarafından salgınla ilgili etkin mücadelesini sürdürürken bir yandan da sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek ilçenin dört bir yanında çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

GEVAŞ BELEDİYESİ YAPTIĞI ÇALIŞMALARI TEK TEK SIRALADI

Gevaş Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, hizmet ve salgınla mücadele noktasında yapılan çalışmalara değinerek şu ifadelere yer verildi: “Maske üretimine devam ederek günde yaklaşık 500 maske üreterek dağıtımını gerçekleştirdik. Düzenli olarak cadde, sokaklar, iş yerleri, resmi kurumlar ve toplu kullanım alanları dezenfekte edildi. İlçemizde dezenfekte tünelinin yapıldı. Salgınla birlikte Zabıta ekiplerimizin günlük düzenli olarak fahiş fiyatlarla karşı denetlemelerini sürdürdük. Ayrıca 13 adet metruk bina yıkımı ve taşınması yapıldı ve sokak hayvanlarının beslenmeleri için çalışma yürütüldü. Sahil boyu çevre temizliğinin yapıldı, plajın alt yapı çalışmaları ve peyzaj çalışmalarının yapıldı ve 2.5 km stabilize yol çalışması yapıldı, yaklaşık 350 kamyon kül, çöp ve enkaz toplandı. 62 metre büz döşemesi ve 198 metre kroger boru döşemesi, 7 adet toplamda 3 km arazi yolu yapıldı. İlçemizde vatandaşlarımızın sebze ve meyve üretimini kolaylaştırmak için yaklaşık 300 vatandaşımıza nebati toprak taşınması gerçekleştirildi. Van Gölünde yaşayan tek canlı olan inci kefallerinin, tatlı suya göçlerini kolaylıkla yapabilmeleri için derelerin gölle bütünleştiği geçiş güzergahlarını temizlenip genişlettirilmesi yapıldı” denildi.

Editör: TE Bilisim