Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Yüksekova İlçe Örgütü tarafından düzenlenen Yüksekova'daki Newroz kutlamalarının düzenlendiği alana sabah erken saatlerden itibaren çevre ilçeler ve köylerden gelen on binlerce yurttaş akın etti.

Saat 10:00 sularında kitle Gever Seçim Bürosu'ndan etkinliğin yapılacağı eski şehir stadına sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında BDP'liler yoğun güvenlik önlemleri aldı. Newroz alanına gelen kitle, polis ve Newroz Tertip komitesi'nin görevlendirdiği partililerin üst araması yapmasından sonra alana alındı. Alanda 'Öcalan'a özgürlük Kürdistan'a özgürlük', 'Rizgariyek demokratîk jiyanek azad', 'Önderliğimizin özgürlüğü onurlu bir barışın teminatıdır', 'Biryara Rêber Apo biryara gel e' pankarları, dev Öcalan posterleri ve hayatını kaybeden PKK'lilerin posterleri asıldı. Newroz'a BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, BDP Hakkari Milletvekilleri Adil Zozani, Esat Canan, BDP PM üyeleri, BDP Hakkari İl, İlçe ve belde yöneticileri, İl, ilçe ve belde belediye başkanları ve BDP'nin belediye eş başkan adaylarının da aralarında olduğu 10 binlerce yurttaş katıldı. Demirtaş ve BDP'lilerin de Kürt ulusal kıyafetleri ile katıldıkları kutlamalarda yurttaşlar alanda bir renk cümbüşü oluşturdu.

Newroz alanın çevresindeki binaların üzerine çıkan bazı yurttaşlar dikkat çekerken, Gever Kültür Merkezi ve Feqiyê Teyran Kültür Merkezi sanatçılarının söylediği harektli şarkılar ile kutlamalar başladı. KCK Ana Davası'ndan tutuklu bulunan Yüksekovalı siyasetçilerin gönderdiği mektupların okunduğu kutlamalarda BDP'nin Hakkari merkez ilçe ve belde belediye eş başkan adayları tanıtıldı. Demirtaş'ın Yüksekovalılara hitap ettiği konuşmasının ardından Berivan Arin, Roj ve Koma Laleş'in seslendirdiği şarkılar eşliğinde kutlamalar akşam saatlerine kadar devam etti. Kutlamalar sona erdikten sonra Newroz Tertip Komitesi kutlamalara katılan 10 binlere sağduyulu yaklaşımları ve coşkuları için teşekkür ederken, kutlamadan ayrılan yurttaşlar çarşı merkezinde sloganlar, şarkılar ve havai fişekler eşliğinde halay çekti. Etkinliğin ardından Cengiz Topel Caddesi üzerinde toplanan binlerce yurttaş burada Kürtçe şarkılar söyleyip halay çekti. Yoldan geçen araçların da korna çalarak katıldığı şehir merkezindeki kutlamalar trafiğin aksatılmaması için erken bitirildi. (Yüksekovahaber)

Editör: TE Bilisim