ŞEHRİVAN HABER-MEHMET ALİ EKİNCİ - Bu sezon kent genelinde yürütülen tüm yol ve kaldırım çalışmaları büyük tartışmalar yaratırken, haftalar boyu süren ve bir türlü tamamlanmayan yollarla ilgili sıkıntılar yaşanmaya devam ediyor. Kentin merkezinde aylar boyunca bitmeyen bir mağduriyete dönen çalışmalardan birisi de geçtiğimiz günlerde son buldu.

Van Büyükşehir Belediyesince ‘Prestij Cadde Projeleri’ çalışmaları kapsamında Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca Van AVM Kavşağı ile Karşıyaka Beşyol Kavşağı arasındaki 1,6 kilometrelik Erek Dağı Caddesi son aşamasına gelirken, çalışmalar 207 günde tamamlandı.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Mayıs 2021 tarihinde resmi web sitesi üzerinden çalışmaların başlatıldığı duyurusu yapılan Erek Dağı Caddesi, resmi web sitesi üzerinden yayınlanan bir diğer duyuru ile asfaltlanma aşamasına geldiği duyuruldu. Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Mayıs 2021 tarihinde yapılan duyuruda her iki şeritte bisiklet yolu olacağı belirtilirken, yapılan son duyuruda ise bisiklet yoluna yer verilmedi. Yoldaki çalışmaların bu kadar süre uzaması civar sakinlerinin de çalışmalara tepki göstermesine neden oldu.

Editör: TE Bilisim