Gürpınar Belediyesi yeni bir çalışmaya imza atarak kreş açtı. Eğitim dili Kürtçe olan kreşte 3-6 yaş arası okul öncesi durumunda olan çocuklara eğitim verilecek. Eğitimlerle çocukların gelişiminin yanı sıra, çocukların yaşayarak öğrenmesi ve sosyal becerilerinin gelişimi için çocuklara oyun hamuru, resim boyama ve kesme, kâğıt çalışmaları eğitimi verilecek.

Açılışa Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, DTP Gürpınar İlçe Eş Başkanı Feyruz Alaş, Belediye meclis üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Açılıştan sonra konuşuna Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin kreş hakkında bir takım bilgilendirmelerde bulunarak ''Geçici olarak bu alanı kreş yaptık, kreşimizin ihalesi gerçekleşti en kısa sürede ilçemize halkımıza yakışır bir kreş yapıp orada eğitim vereceğiz. Kreşin çocuklara hayırlı olmasını ve barışa vesile olmasını diliyoruz.” Dedi

Açılışa katılan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, DTP Gürpınar İlçe Eş Başkanı Feyruz Alaş, Belediye meclis üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar öğrenciler için tasarlanan odaları gezdi. Açılış misafirlere yapılan ikramlardan sonra son buldu. 

Editör: TE Bilisim