Okul bahçesindeki serada 300 bin sebze fidesi üretildi Okul bahçesindeki serada 300 bin sebze fidesi üretildi

ŞEHRİVAN ÖZEL -  En çok tüketilen içeceklerden birisi olan kola pazarında önemli markalar rekabet ederken, dünyaca ünlü markalar pastadan adeta aslan payını alıyor.

Satış ve Pazar payındaki yükseklik sebebiyle Türkiye’de de farklı illerde fabrikası bulunan kolaların üretimi ile ilgili son zamanlarda yeni bir iddia gündeme getirildi. Ekşi Sözlük yazarlarından bir isim Coca Cola’nın üretildiği farklı illerin kolalarında farklı tatlar olduğu ile ilgili bir yorum paylaştı.

TAT FARKLILIĞI İLE İLGİLİ PAYLAŞIM GÜNDEM OLDU

Ekşi Sözlüğün yazarların paylaştığı ilginç bilgileri derlediği Ekşi Şeyler adlı platformunda bir yazarın şu sözleri paylaşıldı; “Coca-cola ambalajı üzerinde son kullanma tarihinin önünde büyük puntolarla üç harfli kod var. Bunlar ürününüzün hangi fabrikadan çıktığını belirtiyor. Örneğin; ank – ankara, elz – elazığ, mrs – mersin, brs – bursa, crl – çorlu, kmp – izmir. Denediklerim arasında en güzeli elazığ fabrikasından çıkan kolalardı. asit/aroma güzel oluyor. ankara fabrikası da bazen güzel denk getiriyor fakat tatlandırıcı tadı hissediyorum.” Başka kullanıcılar ise bunun o illerin su kaynakları ile ilgili olduğu yorumunu yaptı.

ŞİRKET: TADINDA FARKLILIK YOK

Öte yandan benzer bir soru da Coca Cola’ya kendi sitesi üzerindeki Merak Ettim adlı bir bölümden iletildi. Coca Cola’nın 2,5 litrelik şişesi ile 1 litrelik şişesindeki kolanın tadı ve yoğunluğu ile ilgili bir yoruma şirket tarafından şu şekilde bir cevap verildi; “Coca-Cola’nın tadı ambalaja bağlı olarak farklılık göstermez. Kullandığımız tüm ambalajlarımız ürünlerimizin tadını en iyi şekilde korumaya uygundur. Tüm gıda ürünlerinde olduğu gibi Coca-Cola’ da uygun koşullarda saklanmalıdır. Böylelikle Lezzetini ilk günkü gibi koruyacaktır.”

Editör: Necmettin Dursun