Türk Kızılay’ı, 2007 yılından beri düzenlediği Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası’nı bu sene “Kurban bereketi yıl boyu sürsün” sloganıyla yapacak.

Kızılay Van Şube Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, artık geleneksel hale gelen Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası’nın 2014 yılında da devam edeceği belirtildi. Açıklamada, “Ülkemizdeki ve dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılay’ı, kurban etlerini de binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece kurban döneminde değil, yıl boyu ete kavuşacak. ‘Kurban’da Kızılay Modeli’ sayesinde hayırseverlerin kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu’nun modern kombinalarında vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Hayırseverler Pakistan, Somali, Etiyopya, Bangladeş, Filistin, Irak, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Makedonya ve Bulgaristan’daki ihtiyaç sahipleri için de Türk Kızılay’ına kurban vekâletlerini verebilecek.

Hayırseverler, yurtiçi 1 hisse kurban vekâlet bedeli olarak 650 TL öderken, yurtdışı kurban vekâlet bedeli için de 350 TL ödenecek. Yurtdışındaki koşulları göz önünde bulunduran Türk Kızılay’ı, ‘Yurtdışı Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası’nı 11 bin hisse ile sınırlı tutacak. Kurban döneminin ardından Türk Kızılay’ı, her vekâlet sahibine bir teşekkür belgesi ile birlikte bir kutu kavurma konservesi ve süreci anlatan bir DVD gönderecek. Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar; bankalardaki Kızılay bağış hesaplarına, Türk Kızılay şubelerine, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabına, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekâletlerini verebilecekler. Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, 4 taksit imkânından da yararlanabilecekler” denildi.

Editör: TE Bilisim