Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu ve beraberindeki İl yönetimi heyeti Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Esnaf Sanatkârlar Odası Birliği’ni (ESOB) ziyaret etti.

 

Yapılan ziyaretler kapsamında Van ekonomisinin bel kemiği olan OSB Başkanı Şemsettin Bozkurt’la bir araya gelen Kurukcu, burada Van’ın öncelikli sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Sözlerine kendilerine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyetle başlayan Bozkurt şu ifadelere yer verdi. “Dövizdeki dalgalanmaları esnafı zarara uğrattı. Çoğu esnaf çektiği krediyi ödeyemiyor. Bölgede hammadde üreten illere uzak olmamızın taşıma maliyetini önemli ölçüde arttırıyor. Böylelikle diğer illerin OSB’lerinden geride kalıyoruz ve bunlarla rekabeti bu anlamda güç oluyor.”

 

Kurukcu ve beraberindekiler daha sonra ESOB Başkanı Muhittin Aydemir’le bir araya gelerek esnaf odaklı sıkıntıların nasıl çözülebileceği konuları üzerine fikir alışverişinde bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütünün sahada oluşunu, olayları ve Van gündemini yakından takip edişini memnuniyet verici olarak değerlendiren Aydemir, “Van esnafının kredi ödemelerinde ciddi manada zorluk yaşıyor. Bu yüzden Van esnafının zorlu bir süreçten geçecektir.” Dedi.

 

KURUKCU: SORUNLARI GÜNDEME TAŞIYACAĞIZ

Van’ın sivil toplum örgütleriyle bir araya gelen İl Başkanı Mehmet Kurukcu gerektiği yerde siyasi kimliğiyle gerektiği yerde bir Vanlı olarak, bir insan olarak sorunları takip edeceklerini söyledi. Van’da olup biten tüm sorunları not alacaklarını gerekirse bu sorunları meclis gündemine taşıyacaklarını vurguladı. Kurukcu yaptığı açıklamada şu şekilde konuştu: “Van’ın çok acil çözülmesi gereken birçok problemi var. Özellikle esnafın ciddi manada zorluklar yaşıyor. Esnafın içerisinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarılması gerekiyor. Esnafı sıkıntıda olan bir ilin kalkınması mümkün olmayacaktır. Partimiz Van'da bazı aşiret ve kalabalık aileler tarafından yanlış anlatıldı. Partimiz halkçı ve ilkelerinden ödün vermeyen yaklaşım ve toplumsal çalışmalarını vatandaşlarımıza anlatmak için yola çıktık. Bunu da önce eğitim seviyemizin yüksek olduğu mahallelerimizde dile getirerek sivil toplum kuruluşları ve derneklerimizin de içinde bulunduğu çalışma gruplarıyla diğer kırsal alanlara taşıyarak Cumhuriyet Halk Partimizin halkımıza sunduğu insanca yaşam koşulları ve politikalarını anlatacağız.”

 

Ziyaretlerin tamamlanmasının ardından konuşan İl Başkanı Mehmet Kurukcu son olarak, “Van’ın içinden çıkılamaz birçok sorun ve sıkıntıların olduğunu elbette biliyoruz. Ancak şunu açık yüreklilikle ifade etmeliyim ki sorunları bilmekle kalmayıp çözümü noktasında adeta takipçisi olacağız.” Şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim