Önder ALTINAL - Şehrivan


Mavi Düşler Program sunucusu Mehmet Fatih Yılmaz’ın desteğiyle Van FM dinleyicileri Muradiye’nin Gönderme Köyündeki İlk Öğretim Okulu’nda okuyan öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.

Mavi Düşler Program sunucusu Mehmet Fatih Yılmaz kendi programın da başlattığı yardım kampanyası kapsamında dinleyicileri tarafından Muradiye’nin Gönderme Köyü’nde bulunan bir ilköğretim okuluna yardım eli uzatıldı. Gönderme İlköğretim Okulu’nda okuyan 140 öğrencinin 5-6 aylık kırtasiye ihtiyaçlarının alındığını belirten Yılmaz, asıl gayelerinin insanların yaralarını sarmak ve insanlara yardım duyarlılığını aşılamak olduğunu vurguladı. Mavi Düşler Programı dinleyicilerinin de katıldığı yardım kampanyasında Yılmaz 140 öğrenciyle birebir ilgilendi. Kırtasiye malzemeleri dinleyiciler tarafından öğrencilere dağıtıldı. Kırtasiye malzemelerini alan öğrenciler bir hayli mutlu oldukları gözlendi.

AKKUŞ: İL DEFA YARDIM YAPILDIĞINI GÖRDÜM

Gönderme İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Akkuş öğrencilerinin maddi anlamda durumlarının kötü olduğunu belirterek, “Öğrencilerimizin ekonomik durumu çok kötü. Geçen yıl öğrencilerimizin yüzde 80’i çantasız okula geldiler. Bu durum bizi çok üzmüştü. Bu yıl ise Mavi Düşler Program sunucusu Mehmet Fatih Yılmaz ve dinleyicileri tarafından öğrencilerimize kırtasiye malzemeleri alındı. Bu bizi hem duygulandırdı hem de sevindirdi. Memleket olarak bu tür dayanışmalara ihtiyacımız var. 4 yıldır bu okuldayım ilk defa böyle bir yardım yapıldığına şahit oldum. Yardımı yapanlara teşekkür ederim.” Dedi.

“4 YILDA OKULA BİR MÜFETTİŞ GELMEDİ”

Okullarının fiziki eksikliklerinin de çok olduğunu ifade eden Akkuş, “4 yıldır bu okulda müdürüm. 4 yıldan beridir de bu okula Müfettişin geldiğine şahit olmadım.” diye belirtti.

YILMAZ: KÜÇÜK AMA ÖNEMLİ BİR YARDIM

Yardım kampanyasını düzenleyen Mavi Düşler Programı sunucusu, Fatih Yılmaz ise, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için bu tür yardımların daha fazla yapılması gerektiğine dikkat çekti.140 öğrencinin A’dan Z’ye kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladıklarını ve bunun çok küçük bir yardım olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Asıl gayemiz yardım kampanyası duyarlılığına dikkat çekmektir. Bu çok küçük bir yardım olabilir ama çok önemli bir yardımdır. 5. defadır bu tür yardım kampanyası düzenliyorum. Belki Van Valisinin bile adını bilmediği ve gitmediği okullara yardım götürdük. Çocukların gözlerindeki o parıltı bizim için dünyalara değerdir. Bu nedenle özellikle yetkililer öğrencilere sahip çıkmalıdırlar. Bu tür kampanyaları onlarda başlatırsa daha iyi olur diye düşünüyorum.”

Editör: TE Bilisim