Bir sigara grubu daha fiyatlarına zam yaptı! İşte yeni zamlı fiyatlar... Bir sigara grubu daha fiyatlarına zam yaptı! İşte yeni zamlı fiyatlar...

ŞEHRİVAN HABER/ Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara (Bilecik dışında), Ege kıyıları, Batı Akdeniz, Zonguldak, Düzce, Manisa, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın güneyinin yağmur ve sağanak, Van, Hakkari ve Şırnak'ın doğusunun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Havanın bölge genelinde parçalı çok bulutlu, Van, Hakkari çevreleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. Rüzgarın, bölgenin batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

VAN -5°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden kar yağışlı

MUŞ -8°C

Parçalı çok bulutlu

HAKKÂRİ -5°C

Yoğun kar yağışlı,

BİTLİS -5°C

Parçalı çok bulutlu

ELAZIĞ -3°C, 11°C

Parçalı bulutlu

ERZURUM -13°C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden kar yağışlı

KARS -8°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden kar yağışlı

MALATYA -2°C, 14°C

Parçalı bulutlu

YOĞUN KAR UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; Muş'ta kuvvetli (10-20 cm), Ağrı, Bitlis, Iğdır'ın yüksekleri, Kars'ın güneyi, Van, Hakkari, Şırnak ve yüksek kesimleri başta olmak üzere Siirt'te yoğun kar yağışları (20 cm üzeri) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneydoğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Editör: TE Bilisim