Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tuşba İlçesi birinci olağan kongresi hafta sonu Beyaz Saray düğün salonunda gerçekleşti. Kongreye İl Başkanı Mehmet Salih Güngöralp, Merkez İlçe Başkanı Ramazan Üçbaş ve delegeler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongrede, divan başkanlığı seçimi yapıldı. Tek aday olan Nevzat Yıldızbaş, bir selamlama konuşması yaptı. Yıldızbaş, uzun süredir ilçe yönetiminde görev yaptığını söyleyerek, “Uzun süre partinin ilçe yönetiminde görev aldım. Partimin dışında hiçbir partiye ne gönül verdim ne de oy verdim. Partimizin değerli yöneticileri bu göreve beni layık görmüşlerdir. Sizlerin huzurunda beni bu göreve layık gören yöneticilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin de desteğiyle 2015 seçimlerinde güzel sonuçlar alarak partimizi daha iyi yerlere taşıyacağız. El ele vererek, küskünlüğe ve dargınlıklara son vereceğiz.” Dedi.

Yıldızbaş’ın ardından konuşan Merkez İlçe Başkanı Ramazan Üçbaş, 2015 seçimlerinin bölge ve ülke için çok önemli olduğunu söyleyerek, “3 yılda bir yapılan kongrelerde hem teşkilatlar yenilenip tazeleniyor, hem de önümüzdeki seçimlere hazırlıklar yapılıyor. İlçe kongrelerimizi tamamladık. Bugün Tuşba, haftaya İpekyolu Şubat ayının ilk haftasında ise İl kongremizi gerçekleştireceğiz. Kongreler tamamlandıktan sonra sizlerin de desteği ile 2015 seçim çalışmalarına başlayacağız. 2015 seçimleri bölge ve ülke için büyük önem arz etmektedir. 2015 seçimlerinde bölge ve ilimizde mutlaka milletvekili çıkaracağız. Bu konuda herkesin üzerine düşen gayreti göstereceğine inanıyorum.” Dedi.

‘AKP BDP ANLAŞMIŞTIR’

İktidarın ülkeye getirdiği durumun göz önünde olduğunu ifade eden Üçbaş, “13 yıllık iktidarın bölgemiz başta olmak üzere tüm ülkeyi ne hale getirdiği apaçık ortada. 13 yıllık süre içerisinde iktidar örgütün önünde diz çöktü ve bölgeyi örgütün tekeline teslim etti. İktidar polis ve askerimizin elini kolunu bağlayarak, siyaset yürüttü. İktidar mecliste olmak ve çoğunluğu sağlamak için güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesini gözden çıkardı. Ankara’da masalar başında örgüt ile pazarlık yaparak, Türkiye bölündürmüştür. Şemdinli ve Cizre olaylarında 20 gürdür af edilip devlet tarafından aramaları kaldırılan örgüt yandaşları güvenlik güçleriyle savaşmaktadır. Cizre ve Şırnak’a bakıldığında orada devlet otoritesi tamamen ortadan kalkmış ve örgüt hâkim kılınmıştır. 6-7 Ekim Kobanê olaylarında Van’da ve bölgede yine örgüt başkaldırmış, esnafımız 5-6 gün boyunca örgüte teslim edilmiştir. Esnafımız örgüte teslim edilirken hiçbir STK veya siyasi parti çıkıp bu durumu kınamamıştır. Herkes ticaretine razı gelmiştir. Vatandaşımız göçe zorlanmakta ve tehdit edilmektedir. 2015 seçimleri sonrası bu bölgede daha vahim şeyler yapılacaktır. Bu bölgede bu kadar sıkıntı varken, hükümet yetkilileri çıkıp herhangi bir açıklama yapmamıştır. Bu bölgede maalesef devlet yoktur. Örgüt bu bölgeye hâkimdir. Ben bölgedeki sağduyulu insanlarımıza seslenmek istiyorum. Bu bölgeden kimse göç etmesin, ticareti bırakmasın. Bu bölgede Milliyetçi Hareket Partisi var olduğu sürece hiçbir sorun ve sıkıntı yaşanmayacaktır. 2015 seçimleri öncesi tüm baskıları sona erdirmek için Van ve bölgede ne kadar ev varsa kapılarını çalacağız ve oy isteyeceğiz. MHP’yi devre dışı bırakmak için BDP ve AKP aynı zihniyet içerisinde anlaşmıştır. MHP bu zihniyete müsaade etmeyecektir.” Şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile girilen seçimlerde Tuşba İlçe Başkanlığına Nevzat Yıldızbaş seçildi.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim