Yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Rahmet Eli Gıda Bankası Yardım Komisyonu Başkanı Yalçın Tay, Van merkez ve 28 mahallesinde 100 kişiden oluşan 50 gönüllü ekiple yardım çalışmalarına başladıklarını belirterek, bir günde yaklaşık 500 muhtaç aileye gıda paketi ulaştırdıklarını ve Aralık ayı içerisinde bu sayıyı 600’e tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

 

BİR GÜNDE 500 AİLEYE YARDIM

 

Bu yardım çalışmasının 2013 yılında bir ayda yapılan en yüksek rakam olduğunu ifade eden Tay, “Yılın son ayı olan Aralık ayında Allah’ın izniyle hedeflediğimiz olan 500 aileyi geçerek 600 muhtaç ailemize yardımda bulunmayı hedefliyoruz. Dağıttığımız paketler temel gıda malzemelerinden oluşuyor. Yaklaşık olarak 50 TL değerindedir. Bu ailelerimiz daha önce tespit ettiğimiz ailelerdir. Arkadaşlarımız bire bir evlerine giderek bu ailelerimizi yerinde tespit ediyor. Ve kendimizce yaptığımız araştırmadan sonra ailemiz gerçekten ihtiyaç sahibi ise kendisine yardımda bulunuyoruz. Tabi ailenin mağduriyetine göre 1. derece 2. derece ve 3. derece olarak bunları derecelendiriyoruz ve imkânlarımız nispetinde elimize gelen yardımları bu ailelerimize ulaştırıyoruz” dedi.

 

YARDIMLAR BİRİNCİ ELDEN TESLİM EDİYOR

 

Yardımları birebir ailelerin evlerine giderek birinci elden ulaştırdıklarını hatırlatan Yalçın Tay, Bu sayede ailenin durumunda yaşanan değişiklikleri gözlemleme ve aileyi daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını ve ailelerin dile getiremedikleri ihtiyaçlarını da kendi gözlemleri sonucu tespit ettiklerini ifade etti.

 

“FAKİRLİKLE CİDDİ ANLAMDA MÜCADELE EDİYORUZ”

 

Fakirlikle mücadelede etkin bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Tay, “Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, olarak kurulduğumuz 2011 yılından bu yana fakirlikle ciddi anlamada mücadele ediyoruz. Bu mücadelemiz özellikle deprem dönemi ve sonrasında zirve yaptı. Bu sıkıntılı zamanlarda bile üye ve gönüllülerimiz çok büyük bir örneklik göstererek kendi aileleri mağdur olmasına ve kendilerinin de depremzede olmalarına rağmen kardeşlerinin yardımlarına koştular. Elhamdülillah bu sayede kentteki fakir ve muhtaçların umudu haline geldik” diye konuştu. Çalışmalarda emeği geçen tüm üye, gönüllü ve hayırsever Van halkına teşekkür eden Tay, "Kim bir mü'minin sıkıntısını giderirse Allah da onun dünyevi ve uhrevi sıkıntılarını giderir” mealindeki hadisi şerifi hatırlatarak, Müslümanların dertleriyle dertlenmenin önemine vurgu yaptı. Öte yandan yardım çalışmalarının Aralık ayı buyunca devam edeceğini sözlerine ekleyen Tay, Pazar günü sabahın erken saatlerinde dernek binasında üye ve gönüllülerden oluşan 50 ekibin araçlarına aldıkları yardım kolilerini daha önce belirlenen muhtaç ailelere ulaştırdıklarını ve hazırladıkları raporları da kendilerine ulaştırdıklarını söyledi. 


(Murat Dalgın-İLKHA)

 

 

Editör: TE Bilisim