30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan seçimlerle ilgili son adım olan seçmen bilgi (oy kullanma) kağıdı da muhtarlıklara ulaştı. Toplamda 27 partinin gireceği ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı ve 14 ilçe belediye başkanları ile birlikte mahalle muhtarlarının da belirleneceği seçimler için vatandaşların seçmen kağıtlarını bağlı bulundukları muhtarlıklardan alması gerekiyor.

İNAN: OYLARINIZA SAHİP ÇIKIN

Gazetemize açıklamalarda bulunarak seçmen bilgi kâğıtlarının muhtarlıklara ulaştığını belirten Şerefiye Mahallesi Muhtarı ve muhtar adayı Şükrü İnan, YSK’nin Seçmen Bilgi kâğıtları ile ilgili bilgiler de vererek, seçmene kâğıtları ihmal etmemeleri konusunda çağrıda bulundu. İnan, “Seçimlerde, seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin, sandık atama işlemi ile nerede, hangi seçim çevresi ve bölgesinde, kaç numaralı sandıkta oy vereceğini gösterir belge (seçmen bilgi kâğıdı) genellikle seçimlerden 21 gün önce gönderilmeye başlanır. Yüksek Seçim Kurulu’nun verdiği seçmen bilgi kâğıtların dağıtımına başladık ve oy kullanacak tüm vatandaşlarımızın şimdiden gelip seçmen kâğıtlarını almaları gerekiyor. Bilindiği üzere seçmen kâğıdı almayan vatandaşlarımız seçim günü bu bilgileri almaması halinde çeşitli sıkıntılar yaşayabiliyor ve oylarını kullanma hakkını kaybedebiliyor. Hele ki yerelde hizmetin ön planda olduğu bu seçimlerde tüm vatandaşlarımızın oylarına sahip çıkması ve mutlaka sandığa gitmesi gerekiyor. Mahalle muhtarından büyükşehir belediye başkanına kadar her bir kademesinin önem arzettiği bu seçimlerde son gün sıkıntı yaşamamak için tüm vatandaşlarımızı bilgi kâğıtlarını almaya davet ediyorum.”

40 YILLIK MUHTAR YENİDEN ADAY

Öte yandan 40 yılı aşkın süredir Şerefiye Mahalle muhtarlığını da yürüten Şükrü İnan, bu seçimde de mahalle muhtarlığı için aday olduğunu belirterek, seçimlerle ilgili temennilerde de bulundu. İnan açıklamasında, “40 yıldır en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığım mahallem için yeniden adayım. Şimdiye kadar teveccühlerini aldığımız vatandaşlarımızın bu seçimlerde desteklerini bekleyeceğiz. Bilindiği gibi muhtarlık seçimleri yerel yönetimlerin ilk basamağı olan bir seçim. Hele de büyükşehir olan Van’da bu yönetimin her kademesi büyük önem arzediyor. Köylerin mahalle, mahallelerin de birleşerek merkez ilçe olduğu bu seçimlerde dolayısıyla muhtarlara da daha çok iş düşecek. Bu vesile ile halkın muhtarlık seçimlerinde de en az belediye başkanlıkları kadar hassasiyetle oy kullanmalarını temenni ederek, seçimin Van’a ve Van halkına hayırlar getirmesini diliyorum.” Dedi.


Menduh ÇALIŞKAN / Şehrivan

Editör: TE Bilisim