Saadet Partisi Van Milletvekili Adayları “Milli İttifak”ın Van nezdinde müthiş bir heyecan oluşturduğunu, yaptırdıkları anketlerde “Bu ittifaka oy verebilirim” diyenlerin oranının yüzde 16’ler civarında olduğunu söyledi.

 

Van nezdinde yoğun çalışmalarını sürdüren Milli ittifak heyeti adına açıklama yapan Van Milletvekili adayı Fatih Ebinç, “İlk icraatımız çalışanların ve emeklilerin maaşlarına yüzde 50 artış yapmak olacak. Tabii hemen beraberinde; asgari ücretten alınan vergiyi kaldırıp en düşük maaşı 1.500 liraya yükselteceğiz. Tüm çalışan ve emeklilere iki bayram ikramiyesi müjdesi vereceğiz. Biz bunu 1996 yılında yaptık. Yine yapacağız inşallah. Van’ın en büyük problemi işsizliktir. 12 yıl önce bu ülkede işsizlik oranı yüzde 6,6 idi. Şimdi 11,3. Yani yüzde 100 artmış. Gençler arasında işsizlik oranı ise yüzde 20. Ne demek bu biliyor musunuz? Her gün 6 milyon iş gücü heba ediliyor demek. Bu emek, bu işgücü üretime yöneltilse Türkiye dünyanın en büyük ekonomisi olur.” Dedi.

 

Ebinç son olarak şunları kaydetti: “Bu ittifak doğal olarak Van nezdinde müthiş bir heyecan oluşturdu. Yaptığımız ziyaretlere, programlara, anketlere de açıkça yansıyor. Elbette anketler yaptırdık, yaptırıyoruz. Bu ittifaka oy verebilirim diyenlerin oranı yüzde 16’lar civarında. Kesin veririm diyenlerin oranı ise Aralık 2014 itibarıyla yüzde 8’in üzerinde. Biz, şartları lehimize, rüzgarı lehimize estirmek için bu işbirliğini yaptık. Çünkü iktidardan bir kaçış var. Vatandaşımız gerçek bir alternatif arayışı içerisinde. Biz güçlü bir alternatif olarak bu ittifakla milletimizin huzuruna çıktık.”

Editör: TE Bilisim