Van Büyükşehir Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı kadın ve çocuklar için ücretsiz mesleki ve beceri kursları açıyor

Van’da tarihi yeni keşif! Van’da tarihi yeni keşif!

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kadınlara destek ve istihdam sağlamak, çocukların gelişimine ve eğitimine katkı sunmak için mesleki ve beceri kursları açacak. 

Kadın ve Yaşam merkezlerinde açılacak kurslarda kadın ve çocuklara pastacılık, aşçılık, kreş, el sanatları, dikiş-nakış, seramik, ahşap boyama, kilim, savatlı gümüş, aşçılık, kuaförlük, resim, müzik, halk oyunları, tiyatro ve takı tasarımı gibi dallarda usta öğreticiler tarafından eğitim verilecek.

Kadın ve Yaşam merkezlerinde başlatılacak olan kurslar ile birlikte kadınlar boş zamanlarını değerlendirip meslek sahibi olabilecek, çocuklar ise becerilerini geliştirip yeteneklerini gün yüzüne çıkarabilecekler.

Büyükşehir Belediyesi olarak kadın ve çocukların gelişimi adına yeni dönemde birçok projeyi hayata geçireceklerini belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri, amaçlarının kentte kadın istihdamına geliştirip, kadın ve çocukların sosyal hayata katılımlarını sağlamak olduğunu söyledi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: BASIN BÜLTENİ