Yüzüncü Yıl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyelerinin ve başka illerden hocaların da eğitmen olarak katılacakları kurs, 5-9 Nisan tarihleri arasında 3. Kademe, 12-16 Nisan tarihleri arasında ise 2. Kademe eğitimler şeklinde yapılacak.

Üniversitemiz Ulusal ve Uluslararası  birçok etkinliğine ev sahipliği yapabilecek kapasite ve donanıma sahiptir”

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda yapılan kurs açılışı programına katılan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin Ulusal ve Uluslararası birçok etkinliğe ev sahipliği yapabilecek kapasite ve donanıma sahip olduğunu belirterek, “Üniversitemizdeki bütün spor salonlarını, laboratuvarları, tesisleri, Van’daki bütün öğrencilerin hizmetine açmış durumdayız. Özellikle pandemi sürecinde, Türkiye’nin birçok bölgesinde eğitim gören ve uzaktan eğitim alan tüm öğrencilerimize, istedikleri zaman Üniversitemizdeki olanaklardan yaralanma fırsatı sunduk.” ifadelerini kullandı.

“Üniversiteler bilime verdikleri önem ölçüsünde  sportif ve kültürel faaliyetlere de önem vermelidir”

Konuşmasının devamında, üniversitelerin sadece bilimle özdeşleşmemeleri gerektiğini, üniversitelerin bilime verdikleri önem ölçüsünde sportif ve kültürel faaliyetlere de önem vermeleri gerektiğini vurgulayan Şevli, “spora ve sporcuya verdiğimiz önemin ve onlara açtığımız alanların olumlu sonuçlarını, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda çok nitelikli akademik kadromuzun yetiştirdiği öğrencilerin Ulusal ve Uluslar arası arenalarda farklı branşlarda yakaladıkları başarılarda görmekteyiz. Üniversitemizin URAP sıralamasında 41. sıradan 35. sıraya yükselmesinin nedeni de bütün alanlara yaptığımız dengeli yatırımlardır. Bu bilinçle, Üniversite olarak Ülkemizdeki ve bölgemizdeki yetenekli gençlerin ellerinden tutarak onların gelecekte başarılı olmalarına olanak sağlamak istiyoruz. Nitekim Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yaptığımız protokolle Üniversitemizde Gençlik Merkezi kuruldu. Bu merkez sayesinde istekli ve girişimci gençlerimize daha fazla alan açarak, kendilerini en iyi ifade edebilecekleri alanları seçmelerine olanak tanıyoruz. Yine İl Milli Eğitim Müdürlüğü  ile de öğrencilerin Üniversitemiz bünyesinde bulunan birçok alanı kullanabilmeleri konusunda protokoller imzaladık.’’ dedi.

Rektör Şevli sözlerini, Türkiye Yüzme Federasyonuna ve bu etkinliğe önayak olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun hocalarına ayrıca bu etkinliğin Van’da gerçekleşmesinde önemli katkısı olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyesi Doç Dr. Funda Coşkun Özyol’a teşekkür ederek tamamladı. Kurs eğitmenliklerini, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyesi Doç Dr. Funda Coşkun Özyol, Milli Takım Yüzme Antrenörü Gökhan Deniz ve Yüzme Federasyonu Sorumlusu Sevcan Şahin yapıyor.

Editör: TE Bilisim