Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)’nun 13’üncü ve son çağrısına Vanlı arıcılardan büyük bir başvuru geldi. Tam 13 milyon TL değerinde bir destek için kolları sıvayan Vanlı arıcıları Van’ı arıcılığın merkezi yapmak için kolları sıvarken, Arıcılar Birliği Başkanı Halil Tandoğan; “2023 hedefinde Van’ı sektörün bir numarası yapmayı hedefliyoruz.” Dedi.

 

Van Arıcılar Birliği Başkanı Halil Tandoğan, yaptığı bir açıklama ile bu yıl TKDK’ya yapılan 13 milyon TL değerindeki destek başvurularını değerlendirdi. IPARD programları kapsamında TKDK’nın çıkardığı 13’üncü çağrıda Vanlı arıcıların ciddi bir talep sunduğunu belirten Tandoğan, şimdiye kadar değerlendirilmeyen bu desteklerin arıcılar tarafından destekleneceğini belirtti.

 

13 MİLYONLUK DESTEK YOLDA!

Tandoğan açıklamasında projeler konusunda iyi sonuçlar almaya başladıklarını belirterek; “IPARD Tarım Bakanlığı Kırsal Kalkınma (TKDK IPART) 2007 yılında beri ilimizde faaliyet göstermektir. Şimdiye kadar 13. ve son çağrı çıkmıştır. TKDK Van İl biriminin başta İl Koordinatörlü İbrahim BAŞAK beye ve ekibinin gösterdiği gayretleri için teşekkür ediyoruz. Bizleri proje hazırlamada bizlere doğru tanıtımda ve teşvik etmeleri projeler için iyi sonuçlar aldık. TKDK 13. ve son çağrısı olan bu etaptan Van ilinde toplamında 128 arıcı üreticiye proje başvurumuz olmuştur. Bu projelerimizin mali tutarın yaklaşık 13 milyon TL’ye yakın bir destek bekliyoruz. TKDK tarımsal sektörünün en çok proje vermemizin gururunu yaşıyoruz.” Dedi.

 

2023’TE VAN ARCILIKTA BİR NUMARA OLACAK!

Verilen destekleri en iyi şekilde değerlendirerek Van’da bu projelerle arıcılığı 2023 vizyonu çerçevesinde 1 numaraya yapmayı hedeflediklerini belirten Tandoğan; “Van arıcılığının 2023 hedeflerinde sektörü bir numara yapmayı hedefliyoruz. Sektörümüzün böyle girişimci üreticilere çok teşekkür ederim. Bu projelerimiz geçmesini umut ediyorum. Projelerimizin kabulü halinde ilimizde kovan varlığımızın nerdeyse tamamı kadar kovan ve ekipmana sahip olacağız. Projedeki toplam 60 bin kovan sayımızda bir artış olacak ve bal üretimimize artışına sebep olacaktır. Bu güne kadar böyle kapsamlı ve tutarı yüksek projelerin bir örneği daha yok. Son derece mutlu işimizi severek yapıyoruz. Şimdiye kadar 13 etabı geride bırakıp ilk defa proje yoğun bir şekilde verdik. TKDK bu güne kadar böylesine iyi ve doğru tanıtılmıştı. TKDK Van İl Koordinatörü ve ekibine projeler için gösterdikleri gayretlerine camiam adına şükranlarımı sunuyorum.” Şeklinde konuştu.


ŞEHRİVAN HABER – MENDUH ÇALIŞKAN

Editör: TE Bilisim