BDP Belediye Eş Başkan adayları Öner Yiğit ve Hatice Güner mahallelerde kapı kapı dolaşıp destek isterken, akşamları da Küresini, Kürt, Laz, Arap ve Türk vatandaşlarla bir araya geliyor. Özellikle kentte yaşayan Kurhesini vatandaşların büyük ilgi gösterdiği BDP Tuşba adayları Yiğit ve Günel, Abdurrahman Gazi Mahallesi’nde bu vatandaşlar ile beraber bir toplantıda bir araya geldiler.

Toplantıdan önce Akköprü TOKİ’de vatandaşların evlerinde teker teker ziyaret eden adaylar buradan söz konusu toplantının yapılacağı A. Gazi Mahallesi’ne geçti. Çok sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda ilk sözü alan Eş Başkan Adayı Günel, 30 Mart’a kadar BDP rozeti ile çalışacaklarını, ancak seçimden sonra bu rozetleri bir tarafa bırakarak kentte yaşayan herkes ile beraber kenti yönetmeye başlayacaklarını söyledi. Konuşmasının devamında vatandaşlara BDP’deki kadın temsili ve eş başkanlık sistemi hakkında bilgiler veren Günel, seçimde kendilerine destek verilmesini istedi.

“HALK AKP’Yİ TUŞBA DA SANDIĞA GÖMECEK”

Daha sonra söz alan Eş Başkan Adayı Yiğit ise yıllarca bu kentte beraber yaşadıkları Küresini vatandaşların kendilerine gösterdiği ilgi ve teveccühten dolayı teşekkür etti. BDP’nin Tuşba’da çok büyük bir hava yakaladığını ve her gün partilerine yeni katılımların gerçekleştiğini ifade eden Yiğit, “AKP, partimizin olumlu havası karşısında çaresiz kaldı. Bağımsız adayla anlaşarak bu havayı dağıtmak için bir oyun tezgâhladılar. Oyun gereği bağımsız aday, adaylığını açıklayacak. Mahallelerde kendisinin fotoğraflarının olduğu arabalar ile dolaşacak ve mevcut havayı dağıtacaktı” sözlerine yer verdi. İlk günden beri, bu oyunun farkında olduklarını ve her toplantıda dile getirdiklerini söyleyen Yiğit, “Aynı dediğimiz gibi bağımsız aday AKP lehine adaylıktan geri çekildi. Ancak bu oyunlara bel bağlayan AKP’de görüyor ki bu oyunda işe yaramadı. Halk AKP’yi Tuşba’da sandığa gömecek” dedi.

“KENTTE YAŞAYAN HERKES DEVLETİN GÖZÜNDE ZENCİDİR”

Küresinilerin de, Kürtler gibi ötekileştirilen bir halk olduğunu sözlerine ekleyen Yiğit, “Ancak biz birbirimizin halinden anlarız. Kürtlerde yıllarca ötekileştirildi. Bu kentte yaşayan herkes devletin gözünde ‘Zencidir’ Kuresini, Laz, Acem, Arap hiç fark etmez. Vanlı iseniz onların gözünde, ‘Terörist ya da eşkıyasınız’ bunu kırmak için diyoruz ki gün birlik beraberlik günüdür. Bu kenti hep beraber yönetmek için sizden destek istiyorum. Bende sizlerle büyüdüm sizden biriyim” diye konuştu. Toplantıda söz alan bir vatandaşta, devletin Kürtçe üzerindeki yasağına değinerek, “Devletin sizin diliniz üzerinde ki baskılarını görünce korkudan dilinizi öğrenemedik. Kürtçe konuşmayı; beraber yaşadığımız kardeşlerimizin anadilini öğrenmeyi çok isterdim” diye kaydetti. Toplantı vatandaşların görüş ve önerilerini sunması ile son buldu.

Editör: TE Bilisim