Ak Parti milletvekili aday adaylarının güçlü isimlerinden Memet Yıldız, Van’ın bu dönem sağlanacak olan barış ve huzur ortamı ile kabuğunu kırmaya hazır bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak kentin kurtuluşunun da STK ve siyasilerin uzlaşısından geçtiğini belirtti.

 

AK Parti’nin hukukçu milletvekili aday adayı Memet Yıldız, 7 Haziran’da yapılacak seçim öncesi Van’daki önemli kurum ve kuruluşları ziyaret etmeye devam ediyor. Kent genelinde bir çok kuruluşta temaslarda bulunan Yıldız’ın son durağı da Van TSO, ASKON ve TÜMSİAD oldu.

 

ORTAK UZLAŞI ŞART

Ziyaretlerinde kentin STK ve meslek kuruluşlarının şehrin yaşadığı sorunlardan kurtulma anlamında önemli bir ayna olduğunu belirten Av. Memet Yıldız, bu noktada siyasilerin de sorunların çözümü için STK’lara kulak vermesi gerektiğine vurgu yaptı. Yıldız; “Van da Türkiye gibi önemli bir virajdan geçiyor. Yeni bir anayasa oluşturulması, sivil bir anayasanın oluşturulması anlamında önemli bir sürece giriyoruz. Ama bunun oluşması için sadece kurumsal bir katkı süreci olmayacak elbette. Bu sürecin nihayete ermesi ve kentin istenileni alması için politize olan Van’ın bunda sıyrılıp STK’lar ile siyasilerin uzlaşması ile gerekiyor. İnşallah bunu sağlayıp Van’ı istenilen seviyeye taşımak gerekiyor. Biz de temsiliyet verilmesi halinde STK’ların ve meslek kuruluşlarının nabzını yoklayıp sürece katkı sunmaya çalışacağız.” Dedi.


ŞEHRİVAN HABER – MENDUH ÇALIŞKAN

Editör: TE Bilisim