Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veterinerlik Fakültesi, 24 saat esasına göre çalışacak tam teşekküllü havyan ambulansını hizmete soktu. Yaklaşık 200 bin TL'ye mal olan ambulansın önemli hizmet yapacağını belirten YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, “Bölgemizde birçok hayvan hastalandıktan sonra sağlık merkezine götürülemediği için sakat kalıyor ya da ölüyor. Bu ambulansla birazda olsa bunun önüne geçmiş olacağız” dedi.

 

İLK GÖREV BARDAKÇI’YA

 

YYÜ Veterinerlik Fakültesi tarafından satın alınan 1 ambulans ve büyükbaş hayvanlar için taşıma römorku hizmete başladı. Her türlü acil müdahalenin yapılabileceği tam donanımlı ambulans ilk görevi için Bardakçı Köyü'ne gitti. Ambulansla birlikte köye giden 7 kişilik ekip ve öğrenciler, 3 büyükbaş dişi hayvana suni tohumlama yapıp, yaraları nedeniyle yürüyemez durumda olan büyükbaş hayvanı da tedavi etti. '225 11 11' numaralı telefondan ulaşılabilecek ambulansın, 24 saat boyunca Van merkez ve ilçelerinde bulunanların hayvanlarına düşük ücretlerle hizmet vereceğini belirten YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, şöyle konuştu:

“Yapmış olduğumuz bu uygulama üniversiteler acısından bir ilk durumunda. Bu ambulansın birçok hayvana şifa vereceğine eminim. Çünkü bölgemizde hayvancılığın yaygın olması nedeniyle birçok hayvan hastalanıp sakatlanıyor, yada ölüyor. Yine sokakta yaşayan birçok hayvan çeşitli sebeplerden yaralanıyor. Biz bunları göz önünde bulundurarak üniversitemize bir hayvan ambulansı aldık. Artık Van ve ilçelerimizde yaralanan bir hayvanı anında oradan alarak üniversitemizdeki hayvan hastanesine taşıyabileceğiz. Umarım bu hizmetle hayvanları hem de hayvan severleri mutlu ederiz.”

Editör: TE Bilisim