Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, hazır kıyma satışı yapıldığı şikayetleri üzerine kasaplar çarşısında denetim yaptı.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinden hazır kıyma denetimi kapsamında kasaplar çarşısına girdi. Sakatat satışı yapan çarşıda ki esnafın hazır kıyma satışı yapmasının yasal olarak yasak olduğu belirten ekipler esnafı ikaz etti. Bazı esnafların işyerlerinde bulunan kıyma makinelerinin de üç gün içinde kaldırılması istenirken, bundan sonra yapılacak denetimlerde cezai müeyyidenin uygulanacağı duyuruldu. İşyerleri sahiplerinin hijyenik kurallara uymadığı da tespit edilirken, satışı yapılan ürünlerin sağlık açısından uygunluğu da denetlendi.

 

Hazır kıyma satışının yasak olduğu tebliğ edilerek, sakatat, deri, taşlık gibi organlardan hazır kıyma hazırlandığı bunun yasal olmadığı, tüketicinin istediği eti kıyma olarak çektirmesi gerektiğine, vatandaşın da gördüğü eksiklikleri zabıtaya bildirmesinin istendiğine dikkat çekildi. Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri denetimlerine sıkı bir şekilde devam ederken, bilhassa gelen ihbarlar üzerine de ani denetimlerin yapıldığı, halkın sağlığı açısından uygun olmayan ortamlarda satış yapan işyerlerinin de ayrıca ikaz edildiği ve uyarılara uymayanlara gereken cezaların uygulandığı açıklandı.

Editör: TE Bilisim