Türkiye 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanıyor. Seçim startını erken veren AK Parti'de belediye başkan aday aday süreci ve temayül yoklamaları tamamlandı. Yapılan Temayül yoklamasının ardından tüm gözler ise açıklanacak belediye başkan adaylarının kimler olacağı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükşehir adaylarının ne zaman açıklanacağına ilişkin soruya cevap vererek, AK Parti belediye başkan adaylarını açıklanması için tarih verdi.

AK Parti 81 ilde sahaya inip seçmenine soracak: Seçimi neden kaybettik? AK Parti 81 ilde sahaya inip seçmenine soracak: Seçimi neden kaybettik?

"Büyükşehir adaylarını aralık ayı sonunda açıklayacağız"

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Adana İzmir büyükşehirlerin gerek milletvekilleri gerek teşkilat gerekse belediye başkanları ile toplantımızı yaptık. Onların temayüllerini aldık. Pazar günü 3 bölgenin de temayüllerini alacağız. Aralık ayının sonuna doğru birinci derecede büyükşehirlerimizin adaylarını açıklamaya başlayacağız. Bu arada bazı illerin adaylarını açıklayabiliriz. Gelen temayüllere göre bu çalışmaları değerlendirip gecikmeden bir an önce açıklamayı hedefliyoruz.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ