Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iddialı seçim açıklaması! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iddialı seçim açıklaması!

ŞEHRİVAN HABER - AK Parti'de Mart 2024 yılında yapılacak yerel seçim ile ilgili çalışmalar son sürat sürüyor.

Bir taraftan teşkilatlarda değişim yapan diğer taraftan da adayları çalışan AK Parti, yerel seçim öncesi Van'ın da aralarında bulunduğu 30 büyükşehirde yaşanan oy kayıplarını sordu.

Özellikle Van gibi uzun süredir kazanılmayan kentlerde vatandaşın seçmen eğilimini sorgulayan AK Parti, temel olarak üç başlıkta sorunlar olduğunu tespit etti. Yapılan araştırmada seçmenin AK Parti'den uzaklaşmasının nedenleri olarak ekonomi, Suriyeli sığınmacılar ve değişim talebi başlıkları ön plana çıktı. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin köşesinde yer verdiği araştırmaya göre; AK parti oylarındaki gerilemenin nedeni olarak 3 temel başlık ön plana çıkıyor. Yapılan araştırmaya göre; AK parti oylarındaki gerilemenin üç başlığı şöyle:

  1. Ekonomi
  2. Suriyeli sığınmacılar
  3. Değişim talebi

VAN İÇİN DE EN DOĞRU ADAY ARANACAK

Van ve diğer illerde en doğru adaylarla seçmenin karşısına çıkmayı hedefleyen AK Parti, doğru adayı da seçmenin belirlemesini isteyecek ve bu anlamda çalışmalar yürütecek. Bu kapsamda 81 ilde aday olmasını istedikleri kişiler için özel ucu açık soruların olduğu anketler düzenlenecek. Her il en az 2 aday adayını genel merkeze sunacak.

Kaynak: ŞEHRİVAN GAZETESİ