Uzman isim Vanlı sürücüleri bekleyen büyük tehlikeyi açıkladı! Uzman isim Vanlı sürücüleri bekleyen büyük tehlikeyi açıkladı!

Van'daki yerel seçimlerin hemen ardından kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının alındığı ve Van İl Seçim Kurulu tarafından mazbatanın AK Parti adayı olan Abdulahat Arvas'a verilmesi kararı sonrası kentte gün boyu olaylar meydana geldi. Yaşanan olaylar sonrasında Ankara Barosu şu açıklamayı yaptı

“ Van Seçilmiş Belediye Başkanı Abdullah Zeydan hakkında, Diyarbakır 5. Agir Ceza Mahkemesi tarafından 04.04.2023 tarihinde verilen ve 25.04.2023 tarihinde kesinleşen Memnu Hakların ladesi kararı, ayni Mahkeme tarafından 29.03.2024 tarihinde tüm usul kuralları hiçe sayılarak ortadan kaldırılmıştır.

31 Mart Mahalli idareler Genel Seçimlerinden önceki son is günü emsali görülmemiş şekilde verilen "ORTADAN KALDIRMA" kararı, halkın iradesini yok saymanın ötesine geçerek, tüm yurttaşların hukuki güvenliğini ortadan kaldırmıştır. Bir mahkemenin kesinleşmiş bir kararının yine kendisi tarafından kaldırılmış olması ve bu kararın yerel seçimlere dakikalar kala seçimi kazanması muhtemel bir aday için veriliyor olması; siyasal iktidar tarafından yargının araçsallaştırılmasının bir sonucudur.

Anayasa Mahkemesi'nin meslektaşımız Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında vermiş olduğu hak ihlali ve yeniden yargılama kararının Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından tanınmamasında olduğu gibi, Van Seçilmiş Belediye Başkanı Abdullah Zeydan hakkında verilmiş bu karar da hukuka ve demokrasiye vurulmuş bir darbedir.

Sorumlular: hukukun ve Van halkının demokratik tercihinin tesisi için derhal gereğini yapmaya davet ediyoruz.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: HABER MERKEZİ