Gürpınar Belediyesi eski Başkanı Hayrullah Tanış’tan seçim sonrası ilk açıklama! Gürpınar Belediyesi eski Başkanı Hayrullah Tanış’tan seçim sonrası ilk açıklama!

Henüz resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti’nin kazandığı gösterilse de merak konusu olan Behçaseray ilçesi ile ilgili belirsizlik devam ederken Dem Parti Van İl Başkanlığı’ndan bir açıklama geldi. 

Anadolu Ajansı verilerine göre AK Parti’nin kazandığı görünen ilçe ile ilgili açıklama yapan parti yönetimi şu ifadelere yer verdi; “DEM Parti Van İl Örgütü, Büyükşehir Belediyesi yanı sıra 14 ilçe belediyesinin tamamını kazandıklarını ilan etti. Seçim baş başa geçtiği Bahçesaray ilçesinde ıslak tutanaklara göre partilerinin kazandığı kaydedildi. İl örgütünden yapılan açıklamada, “Partimizin seçim takip sistemi verileri, ıslak sandık sonuç tutanakları ve YSK’ya ulaştırılan tutanaklara göre; Bahçesaray ilçemizin belediye başkanlığı seçimlerini DEM Parti kazanmıştır. AKP adayı eşbaşkan adaylarımızı tebrik ederek, salonu terk etmiştir. Bu sonuç üzerine ilçedeki farklı kesimler tarafından seçim sonuçları manipüle edilmek istenmektedir. Bu hukuksuz duruma karşı bir heyet ilçeye gitmiştir. Halkımızın sandık iradesini koruyacağız” denildi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ