Selahaddin Akyıl:

Aslen Van’lıdır. Bediüzzaman Hazretlerini ilk defa 1957 yılında Isparta’da ziyaret eden Selahaddin Akyıl, Üstad’a ikinci ziyaretini Emirdağ’da yapmıştır. Van’daki Nur hizmetlerinin yayılmasında büyük gayret ve çabaları olmuştur. Hâlen İzmir’de oturmakta ve Nur yolculuğu devam etmektedir. Bediüzzaman Hazretlerini ziyaretiyle alâkalı birçok hatıraları vardır.

***

Muzaffer Küçükyıldız:

Van’ın Erciş kazasındandır. Uzun yıllar Van’da oturdu ve Van’da vefat etti. Bediüzzaman Hazretlerini Selahaddin Akyıl gibi, 1957 yılında Isparta’da ziyaret etmiştir. Bediüzzaman Hazretleriyle alâkalı hatıralarını vefatından önce hasta yatağında iken bizzat teybe kaydederek almıştık. Mufassal hatıraları “Son Şahitler”de mevcuttur.

***

Cahit Ünsal:

Aslen Vanlıdır. Van’da uzun yıllar PTT’de idareci olarak görev yapmış ve yine PTT’den emekli olmuştur. 1957 yılında Bediüzzaman Hazretlerini Isparta’da ziyaret eden Vanlılardandır. Üstad’la ilgili hatıralarını bizzat dinlemiş ve notlar almış olmamıza rağmen yayınlama imkânı bulamadık. Hâlen hayatta olan Cahit Ünsal, Van’da yaşamını devam ettirmektedir.

***

Kamil Acar:

Van’ın Muradiye kazasında doğmuştur. Bediüzzaman Hazretlerini tam dört defa ziyaret etmiştir. Mühim hatıraları vardır. İlk defa Emirdağ’ında ziyaret ettiği Bediüzzaman Hazretleriyle alâkalı hatıraları “Son Şahitler”de yayımlanmıştır. Van’dan göç ederek İzmir’e yerleşmiştir.

***

Abdullah Çayırlı:

Bediüzzaman Hazretleri Kastamonu’dayken, ona büyük bir sadakat içinde uzun yıllar hizmetinde bulunan Çaycı Emin lâkaplı Yemen Çayır’ın oğludur. Abdullah Çayırlı, babasının 1936 yıllarında Kastamonu’ya sürgününde doğmuş tur. Babasıyla birlikte iken Bediüzzaman Hazretlerine küçük yaşlarda hizmet etemeye başlamış ve hizmeti uzunca yıllar sürmüştür. Bediüzzaman Hazretleriyle alâkalı bir hayli çok, uzun ve manidar hatıraları vardır. Bu hatıralarının birçoğu bizzat tarafımızca tesbit edilerek kayıt altına alınmıştır. Hâlen hayatta olup, Van’da oturmaktadır.

***

Abdurrahim Kaya:

Uzun yıllar Van’ın çeşitli ilçelerinde müftülük görevlerinde bulunmuştur. Arabistan’da uzun yıllar kalarak talebe okutmuştur. Aslen Siirtli olan Abdürrahim Kaya, daha sonra Van’a yerleşmiştir. Yıllardır Van’da oturmakta olup, hayattadır. Bediüzzaman’ı Isparta’da ziyaret etme bahtiyarlığına erenlerdendir. Hatıraları bizzat tarafımızca kayda alınmıştır. Hatıralarından bir kısmı “Son Şahitler”de yayınlanmıştır.

***

İbrahim Ensari:

Vanlı emekli bir öğretmendir. 1959 yılında Bediüzzaman Hazretlerini Emirdağ’da ziyaret etmiştir. Bediüzzaman Hazretlerinin öğretmenlere ne kadar çok değer verdiğini bizzat yaşayarak anlamış ve bunu birçok vesile ile anlatmıştır. Kendilerini Van’da müteaddit defalar ziyaret ederek, hatıralarını heyecanla dinleyerek tesbit etmiştik. İbrahim Ensari, 28 Eylül 2003 tarihinde Van’da vefat etmiştir. Bizde mevcut olan hatıraları, yayınlanma sırasını beklemekteyse de, başka yerlerde yayınlanmıştır.

***

Hacı Reşid Öved:

Vanlıdır. Hâlen Bursa’da oturmaktadır. Bediüzzaman’ı Emirdağ’ında ziyaret edenlerdendir. Üstad’ı ziyaret ettiği sırada amansız bir hastalığa müptelâ imiş. O hâliyle ziyaret ettiği Bediüzzaman Hazretlerinden hastalığına şifa olması dileğiyle duâsını taleb etmiş. Kendi ifadelerine göre, Üstad’ın duâsından sonra kalıcı olan hastalığından hiçbir eser kalmamıştır. Van’da olduğu sıralarda kendisinden birçok kez hatıralarını dinlemişimdir.

***

Fahrettin Sayı:

Vanlıdır. Van’da saatçilikle meşgul iken yıllar önce Bursa’ya göç ederek oraya yerleşmiştir. 1956 yılında Bediüzzaman’ı Isparta’da ziyaret etmiştir. Hatıraları “Son Şahitler”de yayınlanmıştır.

***

Ahmed Çobanözü:

Vanlıdır. Bediüzzaman Hazretlerini 1957 yılında Isparta’da askerken ziyaret etmiştir. Hâlen Van’da ticaretle uğraşmaktadır.

***

Nadir Paçal:

Van’ın merkez köyündendir. 1957 yılında babasının tavsiyesi üzerine Ahmet Çobanözü gibi Nadir Paçal da Bediüzzaman’ı Isparta’da askerken ziyaret etmiştir. Hatıraları bizzat tarafımdan tesbit edilerek kayıt altına alınmıştır.

***

Muharrem Ergenoğlu:

Vanlıdır. Van’da uzun yıllar sivil kuruluşlarda idarecilik görevinde bulunan Muharrem Ergenoğlu, Bediüzzaman Hazretlerini Isparta’da 1958 yılında askere giderken ziyaret etmiştir. Kışlaya teslim olmazdan evvel Bediüzzaman’ı ziyaret eden bu zatın hatıraları bizzat tarafımdan tesbit edilmiştir. Halen sağ olan Muharrem Ergenoğlu Van’da yaşamaya devam etmektedir.

***

Hamid Kuralkan:

Vanlıdır. Van’ın ileri gelen eşrafındandır. Bediüzzaman Hazretlerini 1958’de Isparta’da ziyaret edenlerdendir. Van’da nur hizmetinin ma’kes bulmasında büyük gayret ve hizmetleri olmuştur. 1968’de Van’da vefat etmiştir.

Bediüzzamanın Erek dağı eteklerinde bulunanan kaldığı çilehane denilen mekan..