DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Yerel seçim çalışmaları kapsamında DEM Parti; Ankara, Antalya, Bolu, Konya, Kocaeli, Kayseri, Samsun’da aday çıkaracağını açıkladı.

Daha önce aday çıkaracakları 27 seçim çevresini açıkladıklarını hatırlatan Doğan, aday çıkaracakları 7 ili daha açıkladı. Doğan DEM Parti’nin Ankara, Antalya, Bolu, Konya, Kocaeli, Kayseri, Samsun’da aday çıkaracaklarını söyledi.

CHP İLE İŞ BİRLİĞİ OLASILIĞI: İLGİLİ KOMİSYONLAR ÇALIŞMA YÜRÜTECEK

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le yaptığı görüşmeye ilişkin de bilgi veren Doğan, DEM Parti Eş Genel Başkanlarının da CHP Genel Başkanının da yerel seçimlerde güç birliğini görüşmede gündeme aldıklarını açıkladıklarını hatırlattı ve “Her iki partinin ilgili komisyonları çalışmaları yürütecek. Henüz netleşen bir şey yok. Çalışmalar ilerledikçe kamuoyu düzenli bir biçimde bilgilendirilecek, tüm süreçlerde olageldiği gibi açık ve şeffaf bir biçimde bunları sizlerle paylaşacağız” dedi.

‘CHP İLE ORTAKLIK OLURSA PAYLAŞILACAK AMA HENÜZ PAYLAŞMAYA DEĞER BİR DURUM YOK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iddialı seçim açıklaması! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iddialı seçim açıklaması!

Doğan, CHP ile bundan sonraki sürecin nasıl ilerleyeceğine ilişkin soru üzerine şunları söyledi: “Bir ortaklaşma olacak mı olmayacak mı? Henüz bu konuda netlik kazanmış bir şey yok. Bunlar ilgili komisyonlar tarafından, her iki partinin ayrı komisyonları tarafından karşılıklı bir biçimde değerlendirilecek. Ortaklık konusunda bir mutabakat, kent uzlaşısı çerçevesinde gelişirse o da sizlerle olgunlaştığı zaman paylaşılacaktır. Ama henüz paylaşmaya değer bir durum söz konusu değil."

Muhabir: ŞEHRİVAN GAZETESİ - HABER MERKEZİ