ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ŞABAN BEYAZSAÇ 

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için yarın sandık başına gidiyor. Son haftalarda pek çok genel başkan ve siyasetçinin ziyaret ettiği Van’a seçime bir gün kala Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan geldi. Dün akşam saatlerinde Van’da olan Babacan sabah saatlerinde kentteki gazetecilerle bir araya geldi. Programda konuşan Babacan kente ve seçime dair önemli açıklamalarda bulundu. Van’ın sorunlarına dikkat çeken Babacan, “Van unutulmuş bir kent” dedi.

“VAN UNUTULMUŞ BİR KENT”

31 Mart yerel seçim sonrası ilk anket! Hangi parti yüzde kaç oy alır? İşte anketten çıkan sonuç... 31 Mart yerel seçim sonrası ilk anket! Hangi parti yüzde kaç oy alır? İşte anketten çıkan sonuç...

Babacan, Van’ın Ankara’da unutulduğunu belirterek, “Bugün son çalışma günümüz. Önümüzde birkaç saat kaldı. Son güne geldik. Türkiye genelinde kampanya çerçevesinde ziyaret ettiğim 63’üncü ildeyim. Son mesajı özellikle kadim şehrimiz Van’dan vermek istedim. Çünkü Ankara’dan Van’a ve Van’dan Ankara’ya bakıldığı zaman bir unutulmuşluk söz konusu. Gözden ırak gönülden ırak meselesi. Van’ın unutulduğunu görüyoruz. Bunu da en son açıklanan kişi başına düşen gelir dağılımından görüyoruz. Van son 5 il içerisinde. Kültür ve turizm rotası açıklandı. Rota niyeyse Van’a hiç uğramıyor. Türkiye’nin Doğu’dan en önemli giriş kapısı olan, turizm denilince Doğu’da ilk durak olan Van’ın rota dışı bırakılması ihmal ve unutulmuşluktur. Sıkıntılar büyük. Van Gölü bir tabiat harikası ama zamanında tedbirler alınmadığından bu tabiat harikası değer gün geçtikçe kirleniyor ve cazibesinin azalmasına neden oluyor. Belki de en önemlisi Vanlı gençler. Van’da genç işsizlik çok yüksek. Gençler yarınlarını başka şehirler, ülkelerde arıyor. Buna da çok üzülüyoruz” ifadelerini kullandı.

BABACAN VANLILARI OY KULLANMAYA DAVET ETTİ

Yerel seçime de dikkat çeken Babacan, “Sadece Van’da değil pek çok ilde kayyım uygulaması var. Parti programımızı yazarken, DEVA Partisi’ni kurduğumuz ilk gün açıkladığımız programında bu yanlıştır dedik. Demokrasilerde böyle bir şey kabul edilemez dedik. Halkın iradesine bir kararla müdahale edilemez dedik. Bu vatandaşlarımızın demokrasiye olan inancını, bağlılığını, sandığa olan güvenini sarsar dedik. Belediye başkanları hata yapabilir. Bunlar hukuk karşısında dokunulmaz değildir. Hataları varsa tabii ki yasalar çerçevesinde yaptırımlar uygulanır. Bu kararı verecek olan sadece bağımsız mahkemelerdir. Buradan Van’daki tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum; asla demokrasiden vazgeçmeyin. Benim oyum kıymetsiz demeyin. Her oy çok kıymetli. Sandık günü gidin ve iradenizi kullanın” diye konuştu.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ