ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN - VEYSEL İZGİ

31 Mart seçimlerine sayılı günler kala partiler Van’a çıkarma yapmaya başladı. İlk büyük mitingi AK Parti’nin gerçekleştirmesinin hemen akabinde Yeniden Refah Partisi de haftasonu Van’da miting yaptı. YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, Van Beşyol meydanındaki buluşmada yerel seçimden genel siyasete önemli konulardan oluşan bir konuşma gerçekleştirdi. YRP’nin Türkiye genelindeki yükselişinden, artan üye sayısından söz eden Erbakan, Refah Partisi’nin merhum liderinin Van ve bölge illeri ile olan gönül bağına da değindi. Van adaylarının tanıtıldığı buluşmada Van’ın sorunlarına da değinen Erbakan, kentin bitmeyen çevre yolu ve diğer sıkıntıları dile getirerek, “Van geri kalmış, Van’a bu sıkıntılar reva mı?” dedi.

ERBAKAN: VANLILAR YENİDEN REFAH’I BAĞRINA BASIYOR

31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere sayılı günler kala Van'da seçim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da bu kapsamda çalışmalarını sürdürürken, bugün partisince düzenlenen mitingde konuştu. Erbakan, Van'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Yıllar boyu Van merhum Erbakan başkanımızı bağrına bastı. Van bugün Yeniden Refah'ı bağrına basıyor. Bir mübarek Ramazan gününde Van'da siz Vanlılarla bir araya gelmekten büyük bahtiyarlık duyuyorum. Merhum Erbakan hocamız bu bölgenin derdiyle dertlenirdi. Mücahitler yuvası Van'da Erbakan hocamızı yad ettik" dedi.

ERBAKAN ÜYE SAYISINI AÇIKLADI

Üye sayılarını açıklayan Erbakan, "Bugün yine Yeniden Refah var, Milli Görüş var. 85 milyona hizmetkar olmak için bugün yola devam ediyoruz. Yine geleceğiz ve Van'ın yüzünü Refah ile güldüreceğiz. İfrafı özleyeceğiz. Milletin refah seviyesini arttıracağız. 475 bin üyemiz var. Bu Yeniden Refah'ın en çabuk büyüyen parti olduğunu gösteriyor. Üye sayımızı 1 milyona çağıracağız. 2028'de iktidar olacağız. Günde 2 bin 500 üyemiz oluyor. Ayda 75 bin. Millet Yeniden Refah diyor. Tüm Türkiye Yeniden Refah diyor. Yüzde 20'nin üzerinde oy alacağız" ifadelerini kullandı.

GÜNEŞ 40 YIL SONRA VAN'DAN DOĞACAK

AK Parti 81 ilde sahaya inip seçmenine soracak: Seçimi neden kaybettik? AK Parti 81 ilde sahaya inip seçmenine soracak: Seçimi neden kaybettik?

Erbakan, Van'ın Milli Görüş'ü hak ettiğini belirterek, "Van'ı Yeniden Refah belediyeciliğine buluşturacağız. 40 sene sonra bu güneş Van'dan doğacak. Halkımız istediği hizmeti alamıyor. Bir Çevre Yolunu bile 20 yıldır bitirememişler. Van geri kalmış. Van halkı bunu hak ediyor mu? Yiğit insanların diyarı Van. Van'a bu sıkıntılar reva mı? Bu seçim Yeniden Refah'ın seçimi olacak. Milletimiz kayyım belediyeciliğinden çıkınca Yeniden Refah'a koşuyor. Van Milli Görüş'ü hak ediyor" diye aktardı.

MERHUM ERBAKAN’I HATIRLATTI

Erbakan, merhum liderleri Necmettin Erbakan'ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin insanına ayrı bir şefkat ve merhamet gösterdiğini hatırlattı. Yine merhum Erbakan'ın "Türk'ü Kürt'ten, Kürt'ü Türk'ten ayırırsan ortada ne Türk kalır, ne de Kürt kalır. Ama Türk ve Kürt bir olursa karşısında ne Amerika, ne İsrail durabilir" sözünü dile getiren Erbakan, "Mücahitler yuvası, imanlı, inançlı insanların diyarı Van'ımızda merhum liderimiz Erbakan hocamızı bir kez daha rahmetle anıyoruz. Onun bu sözleri sadece sözde kalmadı.”

“TÜM BÖLGEYE YATIRIM YAPTI”

“Yapmış olduğu fabrikalar, hizmetler sadece Van'da değil, Cizre'de azot sanayi, Diyarbakır'da Türkiye Elektromekanik Sanayi (TEMSAN), Ergani'de çimento fabrikası, Muş'ta şeker fabrikası, bu bölgede üretime yönelik işsizliğin önlenmesine yönelik bir çivi çakılmışsa bunun altında Erbakan Hocamızın milli görüşün imzası var. Allah gani gani rahmet eylesin. 200'den fazla sanayi tesisinin temeli atıldı. 70'ten fazlası bütün engellemelere rağmen hizmete sokuldu. İşte bu ruh milli görüş ruhudur. Diyarbakır'ında 10 bin insanın çalışacağı TEMSAN Fabrikası'nı kurdu. Bugüne kadar o hamleler darbelerle, engellemelerle akamete uğratılmasaydı bugün Van'ın da Diyarbakır'ın da Bingöl'ün, Bitlis'in, Muş'un da Hakkari'nin de ne halde olacağını gelin siz düşünün" diye konuştu.

Van'dan Üye Sayilarini Açikladi! (2)

“YOKSULLUĞA ÇARE OLACAĞIZ”

Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü: “O kalkınma hamlelerini, o projeleri yeni dönemde Yeniden Refahla hayata geçireceğiz inşallah. Erbakan hocamız döneminde olduğu gibi bugün de makam ve koltuk için değil, Allah rızası için çalışan kadrolarımız hazır elhamdülillah. Bu bölge halkını aynen yıllar boyu Erbakan hocamızın yaptığı gibi Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla bağrımıza basacağız. Hiçbir ayrım gözetmeksizin bu bölge insanı kalkınsın, işsiz kalmasın, alım gücü ve refah seviyesi arttırılsın. İşte bunun için 81 ilimize yüzlerce projemizi hayata geçireceğiz. Milli kaynak paketleriyle kaynak üreteceğiz. Aynen Erbakan hocamızın başbakanlığında olduğu gibi tek bütçeyle israfı önleyerek, faizden milyarlarca doları kurtaracağız. Bu milletin alım gücünü, refah seviyesini ve yaşam kalitesini arttıracağız. İşsizliğe, fakirliğe, yoksulluğa, açlığa inşallah milli görüş mayasıyla çare olacağız" şeklinde konuştu.

İTTİFAKA DİKKAT ÇEKTİ, ADAYLARIN GERİ ÇEKİLMESİ İLE İLGİLİ İDDİALARI YANITLADI

Erbakan, Milli Görüş ruhunu yaşatmak için yeniden alanlarda olduklarını söylerken ittifakların konusuna da vurgu yaparak dikkat çeken açıklamalar yaptı. Erbakan; “Kimse kimseye kazandırmak ya da kaybettirmek mecburiyetinde değil. Herkes kendi gücüyle seçime girecek. Yeniden Refah Partisi de ahlaklı belediyecilik şiarıyla seçimlere giriyor. İnşallah milletimizin teveccühüyle gelecek ve bu ahlaklı belediyecilik dönemini başlatacak. Hiçbir şekilde ve hiçbir yerde adaylarımızı çekme diye bir şey söz konusu değil. Adaylarımız en güçlü şekilde hazırlanıyor, çalışıyor ve ahlaklı belediyecilik dönemini başlatmak için gün sayıyorlar.”

Erbakan, konuşmasının ardından Van Büyükşehir ve ilçe belediye adaylarını tanıttı.

Editör: Zenün Yeşil