Van Valiliği Muharrem ayı nedeniyle halka aşure ikram edildi. Hazreti Ömer Camii avlusunda halka aşure ikramında sonrası konuşan Van valisi İbrahim Taşyapan, yaklaşık 2 bin kişiye aşure ikramında bulunduklarını söyleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.   

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye genelinde yapılan Aşure ikramı öğle namazının ardından Hazreti Ömer Camii avlusunda yapıldı. 2014 yılında ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde başlatılan Aşure ikramı bu yıl yaygınlaştırılarak ülke genelinde dağıtılmaya başlandı.

 

CAMİ AVLUSUNDA AŞURE İKRAMI

Aşure ikramı programına Van valisi İbrahim Taşyapan, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Vali Taşyapan namaz sonrası vatandaşlara kendi eliyle aşure ikram etti. Aşure ikram programı sonrası konuşan vali Taşyapan, “Bilindiği üzere Muharrem ayında bulunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ülkemizin bazı vilayetlerinde vatandaşlarımıza aşure ikramında bulunuldu. Bu illerden bir tanesi de Van ilimizdir. Namaz sonrası hem esnafımıza hem de buradaki vatandaşlarımıza aşure ikramında bulunduk. Bu aşure ikramı nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle de tüm Müslüman âleminin aşure gününü kutluyorum. Hazreti Hüseyin efendimiz olmak üzere bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Yaklaşık 2 bin kişiye aşure ikramında bulunduk.” Dedi. 

Editör: TE Bilisim